Біляші з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Як же мої діти люблять біляші! Навіть так сильно не люблять солодощі, як їх. А все тому, що я знаю прекрасний рецепт, яким і поділюся з вами. Розповідаю, як приготувати біляші з листкового тіста.
Будинки роблю біляші, пиріжки та іншу випічку досить часто. Тому пробую різні начинки і форми. Домашні говорять, що саме цей рецепт, який я описала нижче, їх найулюбленіший. Хоча декому може здатися дивним є те, що я зробила його з листкового тіста. Але це дійсно вийде смачно! Спробуйте!
- Листкове тісто - 500 грам
- Фарш - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1-2 штук
- Твердий сир - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Фарш купите той, який вам подобається, в даному випадку це не принципово. У мене - свинина з яловичиною. Подрібнену цибулю з натертою морквою обсмажте і змішайте з фаршем, додавши яйце для кращої консистенції. Посоліть і поперчіть за смаком.
Тісто попередньо залиште розморожувати. Виріжте з нього кола. О пів на коржів зробіть дірочки (дуже зручно робити це за допомогою чарки).
В гуртки без отворів викладіть начинку, а потім закрийте "дірявим" . По краях скріпіть тісто виделкою.
Сир наріжте маленьким шматочками. Посипте їм серединки майбутніх біляшів. Всі вироби змастіть яйцем.
Залишилося лише запекти на деку нашу випічку. Готуйте при 180 градусах протягом 30 хвилин. Тепер ви теж можете спробувати смачні біляші!