Біляші (рецепт тіста)
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте побалувати себе і домашніх ситної і смачною домашньою несолодкої випічкою? Якщо якраз хочете дізнатися детально, як приготувати біляші, рецепт тесту пропоную вашій увазі. Запам'ятовуйте!
За класичного рецепту можна зробити звичайне дріжджове тісто, але я покажу цікавий і досить швидкий варіант, який стане чудовою альтернативою, на мій погляд. Сир працює тут чудово, тісто виходить ніжним, повітряним, в міру хрустким після смаження. Спробувати хоча б разок цей рецепт точно варто.
- Сир - 1 кілограм
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кефір - 1/4 склянки
- Борошно - 1-1.5 склянки
1. У глибоку миску викладіть сир. Якщо грудочок багато, краще протерти через сито.
2. Vbeyte яйця, додайте сіль і трохи кефіру. Ретельно перемішайте.
3. Всипте просіяне борошно з розпушувачем.
4. Ретельно перемішайте. Усе, тісто для біляшів готове. Залиште його трохи "відпочити", поки займетеся начинкою. А після можна приступати до ліплення та смаженні.