Калачі на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Калачі на кефірі - випічка, яка порадує не тільки своїм смаком, але і простотою приготування. Складові - доступні і бюджетні, а калачі виходять хоч куди! Прикрашають вони і святковий стіл!
Як приготувати калачі на кефірі?
1. Духовку дозволите нагріватися на 200 градусів.
2. Маргарин розтопіть в сотейнику і остудіть.
3. У велику миску влийте кефір, всипте в нього цукор, соду і сіль. Перемішайте і додайте остиглий маргарин.
4. Потім в тісто додайте просіяне борошно, вводите її поступово. Борошно додавайте стільки, щоб тісто можна було б ліпити руками і воно не липло до рук.
5. Робочу поверхню (стіл) посипте борошном, злегка розімніть тісто. Розділіть тісто на рівні шматочки.
6. З кружечків сформуйте ковбаски і склейте кінці, щоб вийшов калачик. Рівними вони не будуть, але це і не важливо.
7. Деко застеліть пергаментом або змастіть рослинною олією. Викладіть на приготований деко калачі. Якщо бажаєте, злегка присипте їх маком.
8. Надсилайте калачі в гарячу духовку і випікайте, поки не підрум'яняться.
Калачі на кефірі готові!
Смачного!
- Кефір - 1 літр
- Маргарин - 250 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2-3 склянок (борошно додавайте, поки тісто не перестане липнути до рук)
1. Духовку дозволите нагріватися на 200 градусів.
2. Маргарин розтопіть в сотейнику і остудіть.
3. У велику миску влийте кефір, всипте в нього цукор, соду і сіль. Перемішайте і додайте остиглий маргарин.
4. Потім в тісто додайте просіяне борошно, вводите її поступово. Борошно додавайте стільки, щоб тісто можна було б ліпити руками і воно не липло до рук.
5. Робочу поверхню (стіл) посипте борошном, злегка розімніть тісто. Розділіть тісто на рівні шматочки.
6. З кружечків сформуйте ковбаски і склейте кінці, щоб вийшов калачик. Рівними вони не будуть, але це і не важливо.
7. Деко застеліть пергаментом або змастіть рослинною олією. Викладіть на приготований деко калачі. Якщо бажаєте, злегка присипте їх маком.
8. Надсилайте калачі в гарячу духовку і випікайте, поки не підрум'яняться.
Калачі на кефірі готові!
Смачного!