Рецепт Калачі на кефірі фото

Калачі на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Кефір
Веганські страви
На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Калачі на кефірі - випічка, яка порадує не тільки своїм смаком, але і простотою приготування. Складові - доступні і бюджетні, а калачі виходять хоч куди! Прикрашають вони і святковий стіл!

Опис приготування:

Як приготувати калачі на кефірі?

1. Духовку дозволите нагріватися на 200 градусів.

2. Маргарин розтопіть в сотейнику і остудіть.

3. У велику миску влийте кефір, всипте в нього цукор, соду і сіль. Перемішайте і додайте остиглий маргарин.

4. Потім в тісто додайте просіяне борошно, вводите її поступово. Борошно додавайте стільки, щоб тісто можна було б ліпити руками і воно не липло до рук.

5. Робочу поверхню (стіл) посипте борошном, злегка розімніть тісто. Розділіть тісто на рівні шматочки.

6. З кружечків сформуйте ковбаски і склейте кінці, щоб вийшов калачик. Рівними вони не будуть, але це і не важливо.

7. Деко застеліть пергаментом або змастіть рослинною олією. Викладіть на приготований деко калачі. Якщо бажаєте, злегка присипте їх маком.

8. Надсилайте калачі в гарячу духовку і випікайте, поки не підрум'яняться.

Калачі на кефірі готові!

Смачного!

  • Кефір - 1 літр
  • Маргарин - 250 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 2-3 склянок (борошно додавайте, поки тісто не перестане липнути до рук)
Як приготувати калачі на кефірі?

1. Духовку дозволите нагріватися на 200 градусів.

2. Маргарин розтопіть в сотейнику і остудіть.

3. У велику миску влийте кефір, всипте в нього цукор, соду і сіль. Перемішайте і додайте остиглий маргарин.

4. Потім в тісто додайте просіяне борошно, вводите її поступово. Борошно додавайте стільки, щоб тісто можна було б ліпити руками і воно не липло до рук.

5. Робочу поверхню (стіл) посипте борошном, злегка розімніть тісто. Розділіть тісто на рівні шматочки.

6. З кружечків сформуйте ковбаски і склейте кінці, щоб вийшов калачик. Рівними вони не будуть, але це і не важливо.

7. Деко застеліть пергаментом або змастіть рослинною олією. Викладіть на приготований деко калачі. Якщо бажаєте, злегка присипте їх маком.

8. Надсилайте калачі в гарячу духовку і випікайте, поки не підрум'яняться.

Калачі на кефірі готові!

Смачного!

Схожі рецепти