Калачі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, сирні, ароматні і дуже смачні! Калачі з сиром стануть прикрасою будь-якого свята, особливо Різдва. Даруйте близьким, несіть в гості, пригощайте знайомих. А приготувати їх - просто!
Як приготувати калачі з сиром?
1. Сир викладіть в миску, додайте цукор. Розітріть дерев'яною ложкою сир з цукром.
2. У сирно-цукрову масу вбийте яйця. Гарненько перемішайте. Маса повинна стати однорідною.
3. Борошно просійте в окрему миску. Додайте погашену соду і сіль. Перемішайте.
4. Додайте борошно до сиру і замісіть тісто. Воно повинно бути досить м'яким.
5. Духовку нагрейте до 180 градусів.
6. Тим часом розділіть тісто на шматочки. Кожен шматочок розкачайте в ковбаску і з'єднайте краю так, щоб вийшов калач.
7. Калачі викладіть на застелений пергаментом або змащений маслом (вершковим або рослинним) деко.
8. Випікайте калачі в розігрітій духовці до готовності. Вони стануть блідо-золотистими.
Смачного!
- Борошно - 4 склянки
- Сир - 400 грам
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Оцет або лимонний сік - 1 Ст. Ложка (для гасіння соди)
- Яйця - 3-4 штук
1. Сир викладіть в миску, додайте цукор. Розітріть дерев'яною ложкою сир з цукром.
2. У сирно-цукрову масу вбийте яйця. Гарненько перемішайте. Маса повинна стати однорідною.
3. Борошно просійте в окрему миску. Додайте погашену соду і сіль. Перемішайте.
4. Додайте борошно до сиру і замісіть тісто. Воно повинно бути досить м'яким.
5. Духовку нагрейте до 180 градусів.
6. Тим часом розділіть тісто на шматочки. Кожен шматочок розкачайте в ковбаску і з'єднайте краю так, щоб вийшов калач.
7. Калачі викладіть на застелений пергаментом або змащений маслом (вершковим або рослинним) деко.
8. Випікайте калачі в розігрітій духовці до готовності. Вони стануть блідо-золотистими.
Смачного!