Калачі на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Калачі на сметані - ніжна святкова випічка, яка порадує вас і ваших гостей на Різдво. Випікаються вони в духовці близько 20 хвилин, а тісто приготувати - простіше простого. Смачно і швидко!
Як приготувати калачі на сметані?
1. Масло розтопіть і остудіть.
2. У мисці змішайте відсуджені масло, сметану, цукор, вбийте яйця і злегка збийте тісто віночком. Потім всипте сіль, соду і просіяне борошно. Соду гасити не треба, т.К. В тесті присутній сметана. Перемішайте і замісіть тісто. Воно повинно вийти досить густе.
3. Тісто поділіть на рівні невеликі шматочки, з яких скачайте кульки. З кульок сформуйте пухкі млинці.
4. Млинці прорежьте і відрізану частину загніть. Виходить своєрідна сумочка на ручці. Злегка присипте калачики борошном.
5. Деко застеліть пергаментним папером або змастіть маслом - рослинним або вершковим.
6. Випікайте калачі при температурі 200 градусів до золотистого кольору, 20-25 хвилин.
Калачі на сметані готові!
Запрошуйте близьких до різдвяного столу!
Смачного!
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Цукор - 1/2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
1. Масло розтопіть і остудіть.
2. У мисці змішайте відсуджені масло, сметану, цукор, вбийте яйця і злегка збийте тісто віночком. Потім всипте сіль, соду і просіяне борошно. Соду гасити не треба, т.К. В тесті присутній сметана. Перемішайте і замісіть тісто. Воно повинно вийти досить густе.
3. Тісто поділіть на рівні невеликі шматочки, з яких скачайте кульки. З кульок сформуйте пухкі млинці.
4. Млинці прорежьте і відрізану частину загніть. Виходить своєрідна сумочка на ручці. Злегка присипте калачики борошном.
5. Деко застеліть пергаментним папером або змастіть маслом - рослинним або вершковим.
6. Випікайте калачі при температурі 200 градусів до золотистого кольору, 20-25 хвилин.
Калачі на сметані готові!
Запрошуйте близьких до різдвяного столу!
Смачного!