Рецепт Калачі на сметані фото

Калачі на сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Веганські страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Калачі на сметані - ніжна святкова випічка, яка порадує вас і ваших гостей на Різдво. Випікаються вони в духовці близько 20 хвилин, а тісто приготувати - простіше простого. Смачно і швидко!

Опис приготування:

Як приготувати калачі на сметані?

1. Масло розтопіть і остудіть.

2. У мисці змішайте відсуджені масло, сметану, цукор, вбийте яйця і злегка збийте тісто віночком. Потім всипте сіль, соду і просіяне борошно. Соду гасити не треба, т.К. В тесті присутній сметана. Перемішайте і замісіть тісто. Воно повинно вийти досить густе.

3. Тісто поділіть на рівні невеликі шматочки, з яких скачайте кульки. З кульок сформуйте пухкі млинці.

4. Млинці прорежьте і відрізану частину загніть. Виходить своєрідна сумочка на ручці. Злегка присипте калачики борошном.

5. Деко застеліть пергаментним папером або змастіть маслом - рослинним або вершковим.

6. Випікайте калачі при температурі 200 градусів до золотистого кольору, 20-25 хвилин.

Калачі на сметані готові!

Запрошуйте близьких до різдвяного столу!

Смачного!

  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
Як приготувати калачі на сметані?

1. Масло розтопіть і остудіть.

2. У мисці змішайте відсуджені масло, сметану, цукор, вбийте яйця і злегка збийте тісто віночком. Потім всипте сіль, соду і просіяне борошно. Соду гасити не треба, т.К. В тесті присутній сметана. Перемішайте і замісіть тісто. Воно повинно вийти досить густе.

3. Тісто поділіть на рівні невеликі шматочки, з яких скачайте кульки. З кульок сформуйте пухкі млинці.

4. Млинці прорежьте і відрізану частину загніть. Виходить своєрідна сумочка на ручці. Злегка присипте калачики борошном.

5. Деко застеліть пергаментним папером або змастіть маслом - рослинним або вершковим.

6. Випікайте калачі при температурі 200 градусів до золотистого кольору, 20-25 хвилин.

Калачі на сметані готові!

Запрошуйте близьких до різдвяного столу!

Смачного!

Схожі рецепти