Булочки «гарбузи» на Хелоуін
(покроковий рецепт з фото)
Справжньою окрасою святкового столу під час Хеллоуна можуть стати булочки "гарбузи" - дуже красиві і оригінальні, які сподобаються всім любителям здобних ласощів!
Випічка може стати гідною прикрасою будь-якого святкового столу, і Хеллоуїн не є винятком! Для цього оригінального свята можна приготувати не менш цікаві булочки, які за формою будуть нагадувати справжні гарбуза! Помаранчевий колір випічці надає гарбузове пюре, але за бажанням ви можете додати куркуми. Також раджу взяти трохи більше цукру і солі, щоб зробити смак булочок більш насиченим.
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Гарбузове пюре - 2/3 склянки
- Молоко - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукор тростинний - 1 Ст. Ложка
- Цукор рафінований - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Тепла вода - 2 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука
- Пекан або мигдаль - 10 штук
1. Дріжджі розведіть з 1 немає. L. Пісочний я 2 ст. L. Теплої води. Дайте їм постояти 5-10 хвилин. Молоко закип'ятити, додайте до нього вершкове масло, щоб воно розтопилося.
2. Додайте сіль і весь цукор. Добре перемішайте і дайте масі охолонути. Додайте гарбузове пюре, куркуму для кольору (по бажанню), дріжджову суміш і яйце. Добре змішайте масу за допомогою міксера.
3. Просійте частина борошна і замісити м'яке тісто. Готове тісто перекладіть в змащену олією миску і накрийте харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину.
4. Готове тісто розділити на 10-14 частин і сформуйте кружечки. На кожному кружечку зробіть по 8 naseček, не прорізаючи центр. Залиште булочки трохи підійти на застеленому пергаментним папером деку.
5. Жовток злегка збийте зі столовою ложкою води і змастіть їм булочки. У центрі зробіть пальцем невелике заглиблення. Надішліть булочки в розігріту до 180 градусів духовку на 9-12 хвилин.
6. Потім розріжте горіхи і прикрасьте ними булочки. Смачного!