Бульйон з яловичини на кості
(покроковий рецепт з фото)
Для мене з дитинства бульйон з яловичини на кістці був основним для приготування супів, а головне борщу. Як жартує мій брат, щоб бульйон був смачним, потрібно взяти два кіло м'яса на літр води!
Бульйон з яловичини на кістці приготувати і легко і складно. Потрібно дотримуватися кількох важливих правил, а саме готувати бульйон тільки на слабкому вогні. Бульйон з яловичини на кості повинен злегка кипіти! Це обов'язково, інакше ви отримаєте каламутне вариво. Бульйон тільки доводиться до кипіння, а потім він злегка кипить. Я бульйон для борщу варю напередодні, щоб він гарненько покипів і я нікуди не поспішаю. За ніч він ще настоїться. Пінку знімайте обов'язково. А ось кількість води наливайте по своєму бажанню! Успіхів і приємного апетиту!
- Яловичина - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля пориста - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Гвоздика - 3 штуки (по бажанню)
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний - 5 штук
М'ясо помити і укласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь.
Зелена цибуля порізати, моркву почистити і порізати на половинки, з лука зняти верхній шар і увіткнути в нього гвоздику.
Доведіть бульйон до кипіння, додайте овочі і варіть на середньому вогні, знімаючи пінку.
Коли пінки більше не буде утворюватися, поставте бульйон на дуже повільний вогонь і варіть 1 час. Потім дістаньте овочі і продовжуйте варити ще 40 хвилин.
Штам Бульйон, подавайте з м'ясом і зеленню.