Бульйон з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся один з найдивовижніших способів, як приготувати бульйон з яловичини. Він виходить прозорим (без шару жиру), дуже гарного кольору, ароматним і шалено смачним.
Бульйон, приготований за цим рецептом, виходить неймовірно ароматним, смачним і красивим! Дуже важливо злити першу воду, в якій вариться м'ясо, адже саме завдяки цьому бульйон виходить прозорим, без шару жиру. Ви можете додати спеції за смаком або іншу зелень, наприклад, рукколу або кріп. Для того, щоб бульйон вийшов насиченого кольору, необхідно брати ріпчаста цибуля разом з лушпинням, саме вона забарвлює бульйон в такий гарний колір.
- Яловича гомілка - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Базилік - 1 пучок
- Запашний перець горошком - 7-8 штук
- Сіль - За смаком
1. Візьміть м'ясо, покладіть його в каструлю з водою так, щоб вода покривала м'ясо. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і вийміть м'ясо з води.
2. Злийте воду, в якій варилася яловичина. У чисту воду викладіть м'ясо, доведіть до кипіння (під кришкою).
3. Підготуйте овочі для бульйону. Для цього на суху розігріту сковорідку викладіть розрізану цибулину з лушпинням, морква і часник. Дайте овочам трохи підрум'янитися і переверніть на іншу сторону. Знову дайте овочам підрум'янитися і відкладіть їх в сторону.
4. Коли бульйон закипить, зменшіть вогонь і прикрийте каструлю кришкою. Залиште бульйон нудитися протягом 30 хвилин. Потім додайте овочі, запашний перець горошком і зелень.
5. Посоліть бульйон і млоїте м'ясо, поки воно не почне легко відділятися від кістки. Розлийте бульйон по тарілках і прикрасьте зеленню. Смачного!