Булгур з буряком і цитрусовими
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий, ароматний і ситний салат, який готується на основі булгура. Він добре підійде до страв з м'яса або просто на перекус. Хочете знати, як приготувати булгур з буряком і цитрусовими?
Салат можна зробити з кускус, але смачніше зробити його з булгуром, який сам по собі має трохи солодкуватим присмаком. Подають його до столу холодним. Продукти можете підготувати заздалегідь: відварити булгур, порізати цитрусові. Салат добре подавати і на наступний день.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Петрушка - 1 пучок
- Фета - 200 грам
- Буряк - 3 штуки
- Гранат - 1 штука
- Fistashki - 0, 5 склянки
- Апельсин - 3 штуки
- Грейпфрут - 3 штуки
- Бальзамічний оцет - 1/3 склянки
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. Насамперед відваріть булгур: викладіть його в киплячу воду і варіть 10 хвилин. Відкиньте на сито і залиште до охолодження.
2. Остиглий булгур змішайте з бальзамічним оцтом, оливковою олією, гірчицею, додайте сіль, перець, подрібнену петрушку, розкришите фету. Профілюють апельсини і грейпфрути. Очистіть гранат, попередньо відваріть або запечіть буряк, потім очистіть її і наріжте кружальцями.
3. Розкладіть булгур по тарілках, поверх покладіть внахлест часточки апельсина, грейпфрута і буряка. Посипте подрібненими фісташками і зернами граната. Смачного!