Брокколі з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Брокколі з яйцем - дуже смачну і поживну страву, яке в нашій родині прийнято готувати на сніданок. Мінімум клопоту, а блюдо - ситне і смачненьке. Ділюся рецептом.
Цей класичний рецепт приготування брокколі з яйцем урізноманітнює меню любителів яєчні. Готується блюдо трішки довше, ніж банальна яєчня, але результат того вартий. Адже, як відомо, брокколі дуже корисний овоч і містить багато необхідних нам вітамінів. Крім того, блюдо виходить яскравим і поліпшить вам настрій з самого ранку!
- Брокколі - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Розбираємо качан брокколі на суцвіття і варимо в киплячій солоній воді хвилин 5.
Виймаємо брокколі з киплячої води і опускаємо в ємність з холодною водою. Ідеальний варіант - якщо ви в воду додасте шматочки льоду. В цьому випадку брокколі збереже гарний зелений колір і буде злегка хрусткою.
Розрізаємо брокколі на більш дрібні шматочки.
Чистим чеснок, ріжемо на маленькі шматочки і викладаємо на розігріту з рослинним маслом сковороду. Слідом відправляємо смажитися шматочки капусти. Злегка обсмажуємо.
Виливаємо зверху на брокколі яйця, солимо і перчимо. Смажимо до того стану, яке вам до смаку. Можна накрити кришкою.