Брокколі з яйцем в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У вас є брокколі, але немає хорошої ідеї, що з нього приготувати? Посвята вам чудовий рецепт запеченого в духовці брокколі в сметані з сиром і яйцем. До того ж, готувати зовсім не складно!
Досить поширений і простий рецепт приготування брокколі з яйцем в духовці. Ретельно підготуйте брокколі, видаливши ніжки і листочки, ніжки краще обрізати під самий корінь, так ка вони можуть гірчити. Якщо є бажання, використовуйте додаткові спеції, крім зазначених у рецепті. На стіл подаємо блюдо в гарячому вигляді, можна прикрасити кропом або петрушкою. Хай щастить!
- Брокколі - 300 грам
- Крем - 200 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець білий мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Промийте брокколі під холодною водою, ніжки обріжте. Потім розберіть броколі на суцвіття.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом, викладаємо в неї брокколі.
Яйця збийте міксером.
Додайте сметану і натертий на тертці сир, сіль і пару пучок білого перцю.
Масу перемішайте і викладіть зверху на брокколі.
Запікати брокколі потрібно в духовці розігрітій до 200 градусів. Всього 30-40 хвилин до придбання золотистої скоринки.
Готово! Смачного!