Брокколі під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Любителям смачної і здорової їжі - простий рецепт приготування брокколі під ніжним смачним соусом. Спробуємо?
Соус, який я хочу вам запропонувати, прийшов до нас з Голландії і давно став класикою кулінарії. Це дуже ніжний і смачний соус, який ідеально підходить до м'яса, риби і овочів. Особливо мені подобається поєднання цього соусу і злегка відвареної капусти брокколі. Спробуйте і ви! Читайте рецепт брокколі під соусом з фото!
- Брокколі - 200 грам
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Холодна вода - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - - За смаком
У ковшике з товстим дном (або на водяній бані) розтопіть вершкове масло. Додайте жовтки і воду.
Постійно помішуйте суміш - при нагріванні, вона швидко загусне.
Додайте в соус гірчицю і каперси. Гарненько перемішайте, зніміть з вогню і дайте соусу настоятися і загуснути.
В цей час відваріть брокколі. Варіть можна як на пару, так і звичайним способом. Я люблю хрустку капусту, і тому варю максимум 3-4 хвилини.
Розкладіть брокколі по тарілках і полийте густим креязикам соусом. Він оживляти суцвіття, і блюдо придбає незвичайний смак. Смачного!