Запечена брокколі під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Більшість не любить брокколі, тому я вважаю за доцільне подавати цей овоч з будь-яким соусом, найкраще з вершковим або сирним. Розповім, як приготувати запечену брокколі під соусом.
Мені до смаку брокколі в будь-якому вигляді, навіть без соусів та інші додатки, вона дуже корисна. Але більшість людей не особливо шанує її, тому кулінари придумують деякі хитрощі. Однією з таких є рецепт запеченої брокколі, яку можна подавати гарячою як основне блюдо, або ж в холодному вигляді як запіканку.
- Брокколі - 0, 7 кілограма
- Молоко - 0, 5 L
- Твердий сир - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
1. Брокколі розбираю на суцвіття і промиваю під проточною водою. Каструлю з водою ставлю на вогонь, солю і доводжу до кипіння, опускаю брокколі, відварюю її протягом 3-5 хвилин після закипання.
2. Готову брокколі відкидаю на друшляк, щоб пішла вода.
3. Сотейник відправляю на вогонь, кладу в нього шматочок вершкового масла, розтоплюю його.
4. Додаю пшеничне борошно, перемішую ложкою або віночком.
5. Молоко підігрівають в мікрохвильовій печі до кімнатної температури, порційно вливаю його до борошняної суміші.
6. Ретельно перемішую вміст сотейника, щоб не було грудочок, потім додаю подрібнений на тертці сир, перемішую і доводжу до кипіння.
7. Додаю мускатний горіх, солю до смаку, знімаю соус з вогню.
8. Форму для випікання застилаю пергаментом, викладаю відварну брокколі.
9. Заливаю все сирним соусом, поки він ще гарячий.
10. Випікаю в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин (до появи рум'яної скоринки).
11. Після приготування остуджують брокколі, розрізаю на шматочки, як запіканку, подаю до столу вже остигле блюдо.