Бретонська фар з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Любителі пишної випічки з сухофруктами однозначно оцінять цей рецепт - тому раджу вам дізнатися, як приготувати бретонський фар з чорносливом. Це ніжний пиріг зі злегка кислими фруктами.
Тісто зі збитих яєць на молоці після випічки завжди виходить неймовірно повітряним і ніжним - таку випічку можна подавати навіть без чаю. Раджу вам додати в тісто трохи лікеру Бейліс - так воно придбає цікавий відтінок смаку. Замість чорносливу можна використовувати інші сухофрукти, головне, щоб їх було багато, так пиріг виходить смачніше і ароматні. Обов'язково стежте за тим, щоб пиріг добре пропікся, перевіряйте тісто дерев'яною шпажкою.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Олія - 100 грам
- Чорнослив - 190 грам
- Бейліс - 100 мілілітрів
- Молоко - 1 літр
- Яйце - 4 штуки
- Ванілін - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Підготуйте форму діаметром 26 см, яйця збийте міксером з дрібкою сіль, поступово додаючи цукор. Збийте яйця до пишної світлої маси, додайте розтоплене і злегка остигле вершкове масло, Бейліс.
2. Добре перемішайте, додайте просіяне борошно і знову перемішайте масу міксером. Додайте тепле молоко і знову збийте до однорідності - тісто вийде дуже рідким.
3. Залиште тісто відпочити протягом 10-15 хвилин. Форму змастіть вершковим маслом, викладіть подрібнений чорнослив і залийте його тестом.
4. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 1 час. Смачного!