Бретонська пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Дуже незвичайний пиріг з чорносливом. Начинка виходить ніжна, з вершковим смаком. Відмінний пиріг до недільного сніданку для всієї родини. Спробуйте і ви!
Своєю консистенцією пиріг схожий на щось середнє між запіканкою і суфле. Він шалено смачний в холодному вигляді. Приготуйте його своїм близьким. Дуже смачно!
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 80 грам
- Борошно - 80 грам
- Вершки 20% - 300 мілілітрів
- Чорнослив - 200 грам
- Сіль - 1 Щепоток
- Ром - 30 грам
Насамперед замочіть чорнослив в ромі. В цей час збийте яйця з цукром в пишну піну, потім акуратно віночком вмішати муку.
Влийте вершки і перемішайте. Тісто вийде досить рідке.
Вилийте тісто у форму для випічки. Розкладіть по всій поверхні чорнослив. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40-50 хвилин.
Готовий пиріг остудіть у формі і подавайте до столу. Приємного чаювання!