Борщ з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Це простий і смачний варіант приготування пісного борщу підкорить вас з першої готування. Використовувати можна практично будь-яку рибу, беріть вашу улюблену! Я от взагалі використовую консерви.
Борщ з рибою готують найчастіше в період Посту, але це смачна страва, тому готувати його можна не тільки в дні Великого посту. Багато дуже люблять борщ з рибою. Як риби найчастіше береться консерва (кілька чи бички в томаті). Однак можна брати і будь-яку іншу рибку. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати борщ з рибою.
- Картопля - 4 штуки
- Буряк - 1 штука
- Капуста - 200 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Кілька в томатному соусі або бички - 1 штука (банку)
- Квасоля консервована - 1 штука (банку)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 L
Картопля очистіть від шкірки і наріжте кубиком. Помістіть картопля в каструлю. Залийте водою і поставте варитися на середньому вогні. Коли вода закипить, зніміть піну.
2. Моркву натріть на крупній тертці.
3. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте на невеликі кубики.
4. На рослинному маслі обсмажте спочатку цибулю. Помішуйте, щоб нічого не пригоріло.
5. Додайте до цибулі моркву, тушкуйте все разом 5 хвилин.
6. На великій тертці натріть буряк. Додайте її в сковороду до овочів. Гасіть все разом 2-3 хвилини. Додайте томатну пасту і трохи води з основної каструлі, де вариться картопля (1-2 Половникова). Гасіть під кришкою овочі з буряком до м'якості. Вогонь маленький. Овочі повинні майже нудитися.
7. Наша заправка для борщу буде ось такий.
8. До киплячого картоплі (він вариться у нас на середньому вогні близько 10-15 хвилин) додайте нашатковану капусту. Варіть 10 хвилин.
9. Заправку для борщу додайте в основну каструлю. Відкрийте банку з рибою. Вміст банки разом з соусом додайте в киплячий борщ.
10. Відкрийте банку з квасолею. Додайте її разом з соусом в борщ. Довести до готовності Borsa, щоб всі овочі дійшли і стали м'якими. Додати сіль Borsa, поперчіть за смаком. Вимкніть. Подайте борщ до столу. Я подаю такий борщ завжди зі сметаною, а в період посту - з пісним майонезом.