Борщ на кефірі холодний
(покроковий рецепт з фото)
Літня пора в розпалі, а яке літо без борщу або окрошки? ! У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати борщ на кефірі холодний. Рецепт дивно простий і корисний для вашого організму.
Такий борщ відмінно освіжить вас в літню пору. Мій покроковий рецепт покаже вам, як приготувати борщ на кефірі холодний без праці і клопоту.
Особливо такий борщ приємно готувати на дачі, коли зібрав з грядки свої огірки і зелень.
Важливо відмітити, що запечена буряк має неповторний смак і аромат, але ви також можете і відварити буряк.
Перед подачею прикрасьте борщ свіжою зеленню і половинками яйця.
Смачного!
- Кефір - 1, 5 L
- Буряк - 500 грам
- Огірок - 3 штуки
- Яйця - 8 штук
- Кріп - 1 пучок
- Зелена цибуля - 5 Пучков
- Сіль і цукор - За смаком
1
Духовку розігрійте до 190 градусів.
2
Буряк загорніть в кілька шарів фольги і запікайте близько 1 годину. Остудіть і натріть на крупній тертці.
3
Перекладіть буряк в каструлю. Налийте холодної води так, щоб вона покривала овоч. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 5 хвилин.
4
Борщ остудіть і поставте в холодильник на 1 час.
5
Яйця відварити круто і поріжте дрібно, з огірків зніміть шкірку, самі огірки також дрібно поріжте або натріть на крупній тертці. Зелень дрібно поріжте.
6
У холодний борщ опустіть огірки, яйця і зелень, залийте холодним кефіром. Додати сіль за смаком.