Борщ гарячий з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Борщ прийнято вважати холодним річним блюдом, але це помилка. З рецепта можна дізнатися, як приготувати борщ гарячий з м'ясом, який є дуже смачним першою стравою.
Гарячий борщ з м'ясом відмінно вас наситить. Я готувала його на основі курячого філе, щоб не "посилюється" бульйон, а ви можете готувати його на будь-якому м'ясі. Відмінний бульйон для даного свекольника виходить на основі яловичини. У разі використання цього м'яса бульйон потрібно варити не менше півтори години.
Дуже смачно їсти такий суп з чорним хлібом.
- Куряче філе - 1 штук
- Буряк - 2-3 штук (середні)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Картопля - 2-3 штук
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком (при подачі)
1. Я пропоную нетрадиційний гарячий борщ з м'ясом курки, який стане відмінним першим блюдом на обід для всієї родини. Для бульйону я вирішила взяти звичайне куряче філе, щоб борщ вийшов легким і не жирним. Відварюємо куряче філе до готовності, виймає його і ріжемо на невеликі шматочки.
2. Попередньо потрібно нашаткувати буряк. Я роблю це спеціальним пристосуванням, щоб отримати тонку і рівну соломку. Відправляємо буряк гаситися на рослинній олії.
3. Очистіть цибулю і моркву, дрібно їх наріжте. Морква можна натерти. Обсмажуємо цибулю і моркву на олії, в кінці додаємо томатну пасту.
4. Відправляємо буряк в бульйон і проварюємо близько 25 хвилин. Потім додаємо туди піджарку з цибулі та моркви, солимо і перчимо до смаку. Ще через 20 хвилин покладіть в суп нарізану курку.
5. Чим довше варити борщ, тим більше він буде схожий на борщ. Холодний борщ не змінює свого кольору і залишається насиченим, а в даному випадку колір стане більш червоним, оскільки колір буряка "виварюється" . Кидаємо нашатковану картоплю і варимо до його готовності.
6. Коли картопля приготується, дайте настоятися борщу. Повинно пройти 10-15 хвилин. Після цього його можна подавати з зеленню і сметаною до столу в гарячому вигляді.