Білтонг в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Страшне слово "білтонг" насправді - в'ялене м'ясо. У свій рецепт я розповім, як приготувати білтонг в домашніх умовах з яловичини. Це не так складно, як може здатися на перший погляд.
Скажімо так, що в'ялене м'ясо ніколи не зрівняється з ковбасою. Те м'ясо, яке ми приготуємо, повністю натуральне, без домішки зайвого. Воно буде довго зберігатися, а його смак не буде псуватися. Це все буде можливо, якщо правильно його підготувати і витримати вірний термін.
- Яловичина - 500 грам
- Спеції - За смаком
- Сіль - 250 грам
- Бинт - 1 штука
- Verёvka - 1 штука
Обмиваємо м'ясо, нарізаємо його досить великими шматками. Утапливаем його в солі, добре натираємо нею.
М'ясо має придбати характерний колір, як на фото. А рідина, яка буде виходити, потрібно зливати. Обмащуємо м'ясо сіллю, її можна не шкодувати (в межах розумного), т.К. Від неї залежить готовність м'яса.
Так яловичину потрібно просолювати 7 днів, щоб м'ясо повністю ввібрало все і не залишилося сирого місця.
Через 7 днів промазуємо м'ясо приправами і загортаємо в бинт (або марлю), обв'язуємо мотузкою, щоб підвісити. З приправ я брала: перець червоний, кардамон і koriandr. Ви, в принципі, можете брати готові улюблені суміші. Взагалі, що стосується приправ, включите фантазію!
М'ясо потрібно сушити близько місяця. Можна потроху пробувати по шматочку, коли вам здасться, що воно готове. Сушити треба в місці, де тримається температура бажано не нижче 0. Можна і в холодильнику, але краще - в місці, де відбувається найменша циркуляція повітря.