Біла халва
(покроковий рецепт з фото)
Халва - найпопулярніша східні солодощі. Але найсмачніша халва та, яка приготовлена в домашніх умовах. Готувати її зовсім нескладно, ласощі виходить смачним, особливо раді йому діти.
Сьогодні на прилавках магазинів можна побачити різні види халви. Але домашня халва набагато смачніше і корисніше, ніж магазинна, це факт! Цю східну солодкість дуже легко приготувати, а виходить вона дуже ароматною і ніжною. Пропоную вашій увазі рецепт приготування білої халви, в який входить зовсім невелика кількість інгредієнтів. Порадуйте своїх близьких смачною східної солодкістю!
- Топлене масло - 175 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Цукрова пудра - 300 грам
- Грецькі горіхи - 300 грам
Топлене масло переливаємо в сковороду або сотейник і доводимо до кипіння.
Невеликими порціями додаємо в масло борошно, все добре перемішуємо.
Готуємо на маленькому вогні до тих пір, поки борошно не стане кремового кольору і не придбає горіховий аромат. За часом це хвилин 40.
Додаємо цукрову пудру, перемішуємо і залишаємо на вогні ще хвилини 3-4.
Форму застелити пекарської папером, викладаємо туди суміш так, щоб в результаті вийшов невеликий шар. Прикрашаємо горіхами і нарізаємо порційно. Дайте халву деякий час, щоб вона повністю охолола. А потім подавайте її до чаю.