Рецепт Біфштекс на сковороді фото

Біфштекс на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Біфштекс на сковороді смажиться не більше 10 хвилин. Звичайно, яловичину (а справжній біфштекс готується саме з яловичини) треба вибирати свіжу і високої якості. Ще нам знадобиться сіль, перець, олія.

Сковорода для біфштекса може бути звичайна або гриль. На сковороді-гриль біфштекс, по-моєму, виходить більш смачним і, за рахунок гратчастої поверхні, красивим.

Отже, як приготувати біфштекс на сковороді?

1. М'ясо промийте, наріжте шматочками по 4 см. Бажано використовувати вирізку.

2. Кожен шматок треба гарненько посолити і поперчити свіжомеленим чорним перцем.

3. Масло влийте в сковороду і гарненько розігрійте її. А можна масло в сокороду не лити, а пензликом змастити маслом м'ясо.

4. Смажте біфштекси по 2-4 хвилини з кожного боку. Чи не протикати виделкою, перевертайте за допомогою лопатки. Біфштекс з кров'ю вийде, якщо будете смажити його по 2 хвилини з кожного боку. М'ясо середньої прожарювання смажиться по 3-4 хвилини з кожного боку.

5. Викладіть біфштекси на тарілку і дайте відпочити. Додайте улюблений гарнір і подавайте.

Біфштекс на сковороді готовий!

Смачного!

  • Яловичина - 600 грам
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль, перець - За смаком
Сковорода для біфштекса може бути звичайна або гриль. На сковороді-гриль біфштекс, по-моєму, виходить більш смачним і, за рахунок гратчастої поверхні, красивим.

Отже, як приготувати біфштекс на сковороді?

1. М'ясо промийте, наріжте шматочками по 4 см. Бажано використовувати вирізку.

2. Кожен шматок треба гарненько посолити і поперчити свіжомеленим чорним перцем.

3. Масло влийте в сковороду і гарненько розігрійте її. А можна масло в сокороду не лити, а пензликом змастити маслом м'ясо.

4. Смажте біфштекси по 2-4 хвилини з кожного боку. Чи не протикати виделкою, перевертайте за допомогою лопатки. Біфштекс з кров'ю вийде, якщо будете смажити його по 2 хвилини з кожного боку. М'ясо середньої прожарювання смажиться по 3-4 хвилини з кожного боку.

5. Викладіть біфштекси на тарілку і дайте відпочити. Додайте улюблений гарнір і подавайте.

Біфштекс на сковороді готовий!

Смачного!

Схожі рецепти