Бездрожжевое тесто на булочки
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашню випічку, але не любите або не вмієте працювати з дріжджами? Тоді дивіться мій рецепт, як приготувати бездріжджове тісто на булочки. Вам знадобиться спеціальна борошно тапиоки.
Ці прекрасні ароматні сирні булочки підійдуть для сніданку. Їх можна брати з собою на роботу або навчання. Вони виходять досить пишними навіть без дріжджів. Спробуйте цей варіант!
До речі, з цього тесту можна також спекти сирні коржики.
- Борошно тапиоки - 500 грам
- Вода - 80 мілілітрів
- Вершки - 80 мілілітрів (або молоко)
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Пармезан - 170 грам (або чеддер)
Спочатку змішаємо вершкове масло, воду, вершки (або молоко) і сіль, поставимо все на вогонь і доведемо практично до кипіння (повинні піти перші бульбашки).
Тепер потрібно з'єднати борошно і молочну масу. Акуратно почніть вимішувати тісто, щоб не обпектися.
Поки тісто остигає, розігрійте духовку до 200 градусів. Потім віночком збийте яйце і відправте в тепле тісто, вимішайте руками. Потім натріть сир і додайте у тісто. Ще раз вимішайте.
Тепер беремо деко, за бажанням присипаємо борошном або трохи змащуємо маслом. З тіста скачуємо 15-20 невеликих кульок і відправляємо наші булочки пектися.
Випікаємо булочки 15-20 хвилин до золотистого кольору. Смачного!