Бездрожжевое ржаное тесто
(покроковий рецепт з фото)
Любителям смачної і корисної домашньої випічки пропоную рецепт приготування бездріжджового житнього тесту. З нього я найчастіше печу коржі, які подаю до легким супчиком.
Рецепт, як приготувати бездріжджове житнє тісто, дуже простий. Іноді я готую його тільки з житнього борошна, а іноді додаю трохи пшеничного. Так я і зробила в цей раз, на фігуру сильно не вплине, а на смак коржі виходять більш ніжними і м'якими. З бездріжджового житнього тесту можна приготувати хлібці, коржі, печиво. Вони виходять дуже смачними, їдять я їх просто так, в якості перекусу, або ж подаю замість хліба.
- Кефір - 250 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Борошно житнє - 300 грам
- Раздихлітель - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Повторюся, використовувати можна не тільки житнє борошно, але мені більше подобається комбінувати, тоді смак виходить більш яскравим.
Змішайте всі сухі інгредієнти - два види борошна, розпушувач і сіль.
Додайте кефір.
Влийте трохи оливкового масла і замісити м'яке тісто.
Testo майже. Сформуйте з нього невеликі коржі або хлібці довільної форми і запечіть в духовці.