Бездрожжевое тесто на майонезе
(покроковий рецепт з фото)
Коли я хочу моментально що-небудь спекти, на допомогу мені приходить один універсальний рецепт. Ось, як приготувати бездріжджове тісто на майонезі. Попереджаю, це рідкий варіант для ледачих (зайнятих).
Що, друзі, не завжди в наш час є можливість присвячувати готуванні велику кількість часу. Іноді доводиться вибирати: або робити все по-чесному, як за старих часів, коли тільки одну закваску робили тиждень, або швидко і з хитринкою, щоб ще і на себе час залишилося. Цей рецепт дасть вам можливість і вечерю приготувати, і сили заощадити. До того ж, тісто виходить досить здобним. Майонез дуже жирний, та й яйця роблять свою справу.
- Борошно - 1 Склянка
- Майонез - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 10 грам
Беремо глибоку миску для змішування інгредієнтів. Розбиваємо туди 3 яйця. Кладемо майонез і сметану. Просіваємо борошно з розпушувачем.
Тепер потрібно все ретельно перемішати. Для цього, мені знадобиться міксер. Звичайно, якщо часу зовсім мало, то можна і виделкою впоратися. Але так тісто вийде більш однорідним. Збиваю все інгредієнти до стану густої сметани.
Як ви розумієте, начинка у такого пирога може бути абсолютно будь-який. Я просто зварила пару яєць і обсмажити цибулю з нашаткованою капустою. Тепер формуємо пиріг. Тісто можна викладати прямо на деко, або на пергаментний папір. Половину тесту розмазує по поверхні. Начинку кладемо зверху. Заливаємо зверху тістом, що залишилося.
Ставимо пиріг випікатися в розігріту духовку (при 180 градусах на півгодини). Щоб пиріг добре пропікся і не підгорів, сміливо відкривайте духовку. Від цього тісто не зіпсується, як, наприклад, у дріжджового або бісквітного тіста. Коли пиріг придбав золотистий відтінок, дістаємо його.
Такий пиріг, все ж, краще накрити рушником після випікання. Тісто, звичайно, бездріжджове і жирне, але і воно може засохнути. Подаємо з чаєм, кавою та іншими напоями. Ще, цей пиріг дуже смачний з супом. Смачного!