Бездрожжевое тесто на маргарине
(покроковий рецепт з фото)
Бездріжджове тісто на маргарині застосовується в різній випічці. Ви можете відразу приступати до приготування пиріжків, пироги, ватрушек, кулеб'як і багато чого іншого, не чекаючи, поки тісто підійде.
Як приготувати бездріжджове тісто на маргарині? Відповідь на це питання ви знайдете в цьому рецепті. З подібного тесту виходить неймовірно смачне печиво, а також пироги. Ви можете використовувати для начинки фрукти, а можете м'ясо або сир. Тоді покладіть в тісто трохи менше цукру.
- Маргарин - 75 грам
- Цукор - 1/3 склянки
- Борошно - 1/5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Крем 30% жирності - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1 щіпка
Дістаньте маргарин з холодильника, щоб він розм'як. Розітріть його в мисці з цукром, поки маса не стане білою. Вбийте яйце і сметану і перемішайте масу до повної однорідності.
Борошно просійте через сито два рази, щоб воно гарненько наситилася киснем. Таким чином ви зможете не тільки надати тесту еластичності, але і позбавитеся від можливих грудочок. Додайте до борошна розпушувач або соду.
Додайте сухі інгредієнти до яєчно-сметанною масі і добре перемішайте. Спочатку робіть це виделкою, а коли тісто "схопиться" - втручайтеся його руками.
Тісто має вийти гладким, воно не липнути до рук. Скачайте тісто в кульку і загорніть в харчову плівку. Перед тим, як його використовувати, по можливості, краще залишити його в холодильнику на півгодини.