Бешбармак з качиного м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Хто сказав, що готувати бешбармак потрібно тільки з баранини і конини? Дуже смачним це блюдо вийде і з качки. Наваристий, ароматне і дуже ситне. Спробуйте - не пошкодуєте!
Рецепт приготування бешбармака з качки - це рецепт для ледачих:) Клопоту практично ніяких. Блюдо дуже поживне, тісто буквально тане в роті. І бажано їсти руками - в кожну скибочку тесту набирати шматочок м'яса і цибулю…смакота незвичайна. По бажанню, можна доповнити це блюдо вареною картоплею. Запивати рекомендується бульйоном, який подається в окремому посуді для кожного їдця. Сподіваюся, що цей рецепт бешбармака з качки з фото допоможе вам при готуванні і все у вас вийде чудово:) Успіху і смачного обіду!
- Качине м'ясо - 1, 5 кілограма
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Яйця - 2-3 штук
- Вода або охолоджений бульйон - 0, 5 склянки (для тіста)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
Качку добре миємо й розрізаємо на шматки середньої величини. Складаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і ставимо варити. Вода повинна покривати м'ясо приблизно на два пальці.
З борошна, яєць і холодної води або бульйону робимо круте тісто. Можна додати в тісто одну-дві щіпки солі.
Ділимо тісто на кілька частин і розгортає в великі і тонкі коржі. Даємо їм підсохнути, а потім нарізаємо ромбиками або квадратиками.
Чистимо цибулю та нарізаємо кільцями або півкільцями. Складаємо цибулю в каструльку, посипаємо чорним меленим перцем і додаємо лавровий лист. Потім заливаємо цибулю самим верхнім і самим жирним шаром гарячого бульйону з качки. Трохи підігріваємо і залишаємо настоюватися.
Утка сварилась, виймаємо м'ясо з бульйону. У киплячому бульйоні варимо наші ромбики з тіста. Варити потрібно хвилин 5-7. Викладаємо готове тісто на велике блюдо, зверху на них - шматки м'яса, а потім все це поливаємо цибулею з бульйоном.