Котлети з качиного фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати котлети з качиного фаршу. Качка хороша в будь-якому вигляді, але особливо мені подобається такий варіант приготування. Тоді виходить не дуже жирно і в міру соковито.
Таке блюдо в 1960-і роки вважалося справжнім делікатесом. Його подавали в дорогих ресторанах разом з молодою картоплею, грибами і брусничним соусом. Сьогодні я постаралася відтворити "ту саму" качину котлету, яка славилася незвичайним смаком і м'якістю. Безумовно таке варто приготувати на свято!
- Utinoe файл - 700 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Журавлина в'ялена - 100 грам
- Вишня в'ялена - 100 грам
- Хлібна крихта - 300 грам
- Спеції - 1 Ст. Ложка
Хорошенечко промиваємо качине філе, обрізаємо зайвий жир. Оскільки м'ясо качки і без того жирне, варто викинути надлишки жиру і прибрати шкіру.
Сухофрукти і ягоди промиваємо водою. Ми залишаємо їх обсихати в друшляку. Потім викладаємо їх в м'ясорубку разом з качиним філе. Прокручуємо і перемішуємо масу.
Хліб висушуємо в тостері або заздалегідь природним шляхом. Беремо кілька шматочків і перетираємо в ступці. До крихті додаємо спеції і сіль. Котлети посипаємо хлібної крихтою.
Відправляємо качині котлетки в духовку на 45 хвилин. Температуру виставляємо 150 градусів. Подаємо з чимось гостреньким. Так смак буде більш вираженим. Смачного!