Рецепт Бешбармак у казані фото

Бешбармак у казані
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
Тісто , М'ясо , Яловичина , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

А чому б нам сьогодні не долучитися до традиційної казахської кухні і не приготувати смачну страву - бешбармак, а робити ми його будемо, як і належить, Казань, з баранини, конини і яловичини.

Опис приготування:

Відразу хочу попередити, що рецепт приготування бешбармака в казані не такий простий, як це може здатися на перший погляд, і весь процес займе не мало часу. Однак це блюдо коштує всіх витрачених на нього сил, адже воно виходить просто неймовірним, м'ясо в бешбармаком дуже ніжне і прямо тане в роті, а локшина відмінно його доповнює. До речі, бешбармак в казані в домашніх умовах теж можна зробити, правда, казан для цього краще підібрати меншого розміру.

  • Баранина - 800 грам (з кісточкою)
  • Яловичина - 700 грам (лопатка)
  • Конні - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
  • Морква - 1 штука
  • Часник молодий зі стеблами - 8-10 штук
  • Петрушка свіжа - 100-120 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, зіра)
  • Сіль - За смаком (в локшину 0, 5 чайної ложки)
бешбармак у казані - фото крок 1
Для початку ми очищаємо м'ясо від плівочок і жив, ретельно промиваємо його і викладаємо м'ясо в казан.
бешбармак у казані - фото крок 2
Заливаємо м'ясо трьома літрами води і ставимо казан на вогонь.
бешбармак у казані - фото крок 3
Коли вода закипить, протягом перших 20-30 хвилин з її поверхні потрібно знімати піну, що утворюється.
бешбармак у казані - фото крок 4
Після того як піна перестане з'являтися, кидаємо в воду очищену цибулину і моркву.
бешбармак у казані - фото крок 5
Тепер можна закрити казан кришкою і варити м'ясо на повільному вогні протягом двох годин.
бешбармак у казані - фото крок 6
Ну а поки м'ясо кипить, ми можемо приготувати локшину, для цього насипаємо в миску борошно, додаємо яйця, сіль і вливаємо теплу воду.
бешбармак у казані - фото крок 7
З цих інгредієнтів ретельно замішуємо круте тісто, ставимо його на 20-25 хвилин під кришку або загортаємо в харчову плівку.
бешбармак у казані - фото крок 8
Коли пройде відведений час, тісто слід ще раз обмять і розділити його на чотири частини.
бешбармак у казані - фото крок 9
Кожен шматочок тесту ми розгортаємо в пласт шириною в 2 мм, посипаємо борошном і залишаємо на 20 хвилин підсихати.
бешбармак у казані - фото крок 10
Далі нарізаємо пласти на ромби зі стороною в 6 см.
бешбармак у казані - фото крок 11
Розкладаємо ромбики на рівній поверхні і ще на якийсь час залишаємо їх, щоб вони підсохли.
бешбармак у казані - фото крок 12
Тепер ми відкриваємо казан і ополоником знімаємо з поверхні утворився жир, переливаємо його в окрему миску, за все необхідно 1, 5-2 склянки.
бешбармак у казані - фото крок 13
А в казан відправляємо часник зі стеблами, зиру і сіль, перемішуємо все і варимо м'ясо ще 15 хвилин.
бешбармак у казані - фото крок 14
Потім шумівкою витягаємо з казана м'ясо, цибуля, морква і часник, відокремлюємо м'ясо від кістки і нарізаємо його на шматочки поперек волокон.
бешбармак у казані - фото крок 15
Потім нарізаємо цибулю півкільцями, залишаємо цілою тільки підлогу цибулини.
бешбармак у казані - фото крок 16
Нарізану цибулю перекладаємо в каструлю, додаємо до нього м'ясо, частина свіжої зелені, стебла часнику, мелений перець і заливаємо бульйон так, щоб він прикривав вміст каструлі наполовину.
бешбармак у казані - фото крок 17
Ставимо каструлю з м'ясом на вогонь і тушкуємо його 5-6 хвилин, постійно помішуючи.
бешбармак у казані - фото крок 18
Далі нарізаємо півкільцями половину цибулини, подрібнюємо зелень.
бешбармак у казані - фото крок 19
Перекладаємо цибулю і зелень в казан з бульйоном.
бешбармак у казані - фото крок 20
Постійно помішуючи киплячий бульйон, викладаємо в казан ромбики локшини.
бешбармак у казані - фото крок 21
Варимо її 3-5 хвилин, а потім перекладаємо локшину на широке блюдо, поливаємо її попередньо відлитий жиром з казана, посипаємо локшину нарізаною зеленню, черемшею і меленим чорним перцем.
бешбармак у казані - фото крок 22
На локшину викладаємо м'ясо, а бульйон від локшини з'єднуємо з бульйоном від м'яса, переливаємо його в піали, посипаємо зеленню і подаємо на стіл разом з основною стравою. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти