Бешбармак по-киргизькому
(покроковий рецепт з фото)
Ситне і дуже апетитне блюдо, яке обов'язково варто спробувати всім любителям східної кухні. Хочу поділитися з вами нескладним способом, як приготувати бешбармак по-киргизькому.
Відразу хотілося б звернути вашу увагу на те, що класичний рецепт бешбармака по-киргизькому повторити не завжди вдається через відсутність по-справжньому класного м'яса. Але ви без праці можете використовувати яловичину, наприклад, буде теж дуже смачно.
1. Для початку викладіть м'ясо, нарізане великими шматочками, в каструлю, залийте окропом і відправте на вогонь.
2. Після повторного закипання накрийте кришкою, приберіть вогонь до мінімуму і варіть не менше 2-2.5 годин до готовності.
3. За цей час можна зайнятися тестом. З'єднайте яйця, воду, сіль і борошно і замісити круте тісто, як на пельмені.
4. Залиште його на півгодинки відпочити, а потім розкачайте дуже тонко.
5. Наріжте квадратами близько 5-6 сантиметрів.
6. Готове м'ясо акуратно дістаньте з бульйону, остудіть трохи і наріжте.
7. Подготовьте сотейник, на дно якого викладіть м'ясо і нарізаний півкільцями цибулю. Всипте спеції за смаком.
8. Залийте невеликою кількістю бульйону. Додайте подрібнену зелень і поставте на вогонь хвилин на 10.
9. У бульйон додайте ще трохи цибулі і зелені. Доведіть до кипіння, опустіть туди пласти тіста. Відваріть локшину до готовності.
10. Правильно подавати бешбармак по-киргизькому в домашніх умовах потрібно так: на дно глибокої тарілки викладіть локшину. Потім - м'ясо з цибулею і зеленню. Полийте все бульйоном. Бульйон, що теж потрібно подавати до столу, щоб запивати їм наше блюдо.
Ось така смакота вийшла. Смачного!
- М'ясо - 1.5-2 кілограма (конні, баранина і казахська кінська ковбаса)
- Цибулина - 500 грам
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вода - 120 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - За смаком
- Зелень - 1 пучок
1. Для початку викладіть м'ясо, нарізане великими шматочками, в каструлю, залийте окропом і відправте на вогонь.
2. Після повторного закипання накрийте кришкою, приберіть вогонь до мінімуму і варіть не менше 2-2.5 годин до готовності.
3. За цей час можна зайнятися тестом. З'єднайте яйця, воду, сіль і борошно і замісити круте тісто, як на пельмені.
4. Залиште його на півгодинки відпочити, а потім розкачайте дуже тонко.
5. Наріжте квадратами близько 5-6 сантиметрів.
6. Готове м'ясо акуратно дістаньте з бульйону, остудіть трохи і наріжте.
7. Подготовьте сотейник, на дно якого викладіть м'ясо і нарізаний півкільцями цибулю. Всипте спеції за смаком.
8. Залийте невеликою кількістю бульйону. Додайте подрібнену зелень і поставте на вогонь хвилин на 10.
9. У бульйон додайте ще трохи цибулі і зелені. Доведіть до кипіння, опустіть туди пласти тіста. Відваріть локшину до готовності.
10. Правильно подавати бешбармак по-киргизькому в домашніх умовах потрібно так: на дно глибокої тарілки викладіть локшину. Потім - м'ясо з цибулею і зеленню. Полийте все бульйоном. Бульйон, що теж потрібно подавати до столу, щоб запивати їм наше блюдо.
Ось така смакота вийшла. Смачного!