Бешамель в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 25 хв.
Бешамель - класичний соус, який підходить практично до всіх страв. Він хороший з пастою, куркою, м'ясом, овочами. Готувати його можна на плиті або в мікрохвильовій печі. Якість соусу не постраждає.
Опис приготування:
Бешамель в мікрохвильовці готувати просто. Задача одна - прогрівати і перешивати соус. Соус вийде більш рідким, якщо ви додасте менше борошна.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Білий або чорний перець - За смаком
1. Розтопити масло в мікрохвильовці.
2. До розтопленого масла додайте борошно. Перемішайте віночком.
3. Прогрійте олійно-борошняну суміш в мікрохвильовій печі до утворення бульбашок.
4. Додайте в соус молоко і ще раз нагрійте до бульбашок. Виберіть бешамель з мікрохвильовки і гарненько збийте вінчиком.
5. Нагрівайте соус в мікрохвильовці до загустіння.
6. Виберіть бешамель з мікрохвильовки, приправити сіллю, поперчіть.
7. Перемішайте і перелийте в соусницю або викладіть прямо на блюдо. Смачного!