Бефстроганов з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Вельми просте, але при цьому дуже смачне і досить ситне блюдо - це бефстроганов з вершками. Класичне поєднання м'яса, грибів і вершків є чудовою ідеєю для обіду або вечері.
Бефстроганов з вершками є універсальним блюдом, так як може подаватися окремо або з улюбленим гарніром. До того ж, воно дуже ситне, тому може стати частиною щільного обіду. Тут є місце для фантазій - можна поєднувати цікаві спеції, додаючи нові нотки смаку.
- Яловичина - 700 грам
- Гриби - 250 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Цибулина - 1-2 штук
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 4-6 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 2-3 штук
1. Рецепт приготування бефстроганов з вершками починається з лука. Його необхідно очистити і нарізати півкільцями. На сковороду з високими бортиками налити рослинне масло і добре його розігріти. Надіслати в масло цибулю і обсмажити до золотистого кольору.
2. Тим часом можна зайнятися грибами. Їх слід добре вимити і нарізати тонкими пластинками. Коли цибуля підсмажиться, відправити на сковороду гриби і смажити на середньому вогні.
3. З грибів повинна випаруватися вся рідини, а самі вони підсмажитися до світло-коричневого кольору.
4. Поки гриби смажаться, саме час зайнятися м'ясом. Яловичину вимити, просушити і нарізати тонкими смужками.
5. Саме час відправити м'ясо на сковороду до грибів.
6. Періодично помішуючи, обсмажити м'ясо з двох сторін до золотистої скоринки.
7. Тим часом підготувати борошно. Коли м'ясо добре обжарится, всипати поступово борошно і ретельно перемішати.
8. Лавровий лист вимити і акуратно викласти в сковороду.
9. Потім залити в сковороду вершки і перемішати вміст.
10. Посолити за смаком.
11. Поперчити і при бажанні додати улюблених спецій. Накрити кришкою і тушкувати до тих пір, поки м'ясо не стане м'яким. Найкраще дати бефстроганов з вершками в домашніх умовах постояти під кришкою ще хвилин 10-15 після закінчення приготування. Подавати можна з будь-яким гарніром, при бажанні присипавши свіжою зеленню.