Бефстроганов з лосятини
(покроковий рецепт з фото)
За смаком лосятина нагадує яловичину, але тільки це м'ясо перед приготуванням слід промаринувати близько 5-8 годин. Це робиться для того, щоб його довго не гасити і для посилення смаку.
Приготування лосятини в основному не в чому відрізняється від іншого м'яса. Єдине - перед смаженням її потрібно замаринувати з оцтом, цибулею і спеціями. Це робиться для того, щоб м'ясо не було жорстким і швидше приготувалося.
- Лосяина - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Приправи, сіль - За смаком
- Цукор - 1 щіпка
- Крем - 100 грам
- Кріп - 15 грам
1. Перед тим, як ми почнемо смажити м'ясо, його потрібно замаринувати. Це робиться з кількох причин: по перше, лосятина стане м'якше і її можна буде швидше приготувати, а по-друге м'ясо отримає особливий пікантний смак.
2. Нарізаємо м'ясо і додаємо до нього столову ложку оцту, дрібку цукру, а також солимо і перчимо до смаку. Ідеально - відправити замариновану лосятину на ніч в холодильник, щоб вона як слід промаринувалося.
3. До м'яса ще потрібно відправити цибулю, нарізаний півкільцями. Я люблю, коли його більше - м'ясо промаріновивается і соком цибулі, який також дає при смаженні приголомшливий аромат.
4. Тепер наше м'ясо можна відправляти смажитися і гаситися на рослинній олії.
5. Нарізаємо кріп і відправляємо його до Лосятині в кінці смаження. І звичайно, не забуваємо про сметані.
6. Тушкуємо бефстроганов з лосятини в домашніх умовах близько сорока хвилин на дуже слабкому вогні. Я завжди підливаю близько склянки води.