Печеня з лосятини
(покроковий рецепт з фото)
Печеня з лосятини вийде ніжним і соковитим, якщо його попередньо вимочити у вині. Безумовно, це не стосується свіжого молодого м'яса. Гаситися м'ясо на повільному вогні близько 4-х годин і того варто.
Печеня з лосятини має сподобається всім. М'ясо - темне, з великими волокнами. Нагадує яловичину. У список трав можете додати і свої або розширити зазначений в рецепті.
- Лосятина - 1 кілограм
- Сіль - 2 чайних ложки
- Селера сушений - 0, 5 чайних ложки
- Розмарин сушений - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Чорний перець - - За смаком
- Шавлія сушений - 0, 5 чайних ложки
1. М'ясо промийте, просушіть паперовим рушником. А мисочці перемішайте сіль, розмарин, перець, пропущений через прес часник, селера і шавлія.
2. Отриманою ароматної сумішшю гарненько змастіть м'ясо.
3. У утятницу або товстостінну каструлю влийте масла, вкладіть половинки почищеної картоплі на дно (якщо бажаєте) і викладіть м'ясо. Накрийте кришкою, включите вогонь на повільний і залиште на 4 годину.