Баранина тушкована в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Смачно приготувати баранину - задача не найпростіша. М'ясо виходить то жорстким, то з неприємним запахом. Вирішити проблему допоможе рецепт баранини, тушкованою в соусі - спробуйте, дуже смачна страва.
Ніколи не думав, що полюблю баранину. Скільки мене їй ні годували - все вона мені не подобалася. Запах специфічний, та й на смак нічого особливого… Однак рецепт баранини, тушкованою в соусі, повністю змінив мою думку про це м'ясі. Якщо вдало приготувати баранину - вона буде неймовірно смачною. Цей рецепт як раз таки дуже вдалий, т.К. М'ясо виходить ідеально ніжне і соковите, а також позбавляється від специфічного аромату завдяки тривалому гасіння в спеціях. Коротше, відмінний рецепт - рекомендую.
- Баранина - 700 грам
- Борошно - 30 грам
- Сало свиняче - 100 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 1/2 L
- Крем - 125 мілілітрів
- Бекон - 50 грам
Яловичину крупно нарізати (шматки приблизно такого розміру, як на шашлик). У сковороді розтопити сало, в виділився жиру обсмажити шматочки баранини.
Коли м'ясо покриється невеликий скоринкою, поміняє колір, додаємо в сковороду борошно і швидко перемішуємо. Обсмажуємо ще пару хвилин, після чого знімаємо з вогню. М'ясо має покритися впевненою скоринкою з усіх боків.
Тим часом в мисочці змішуємо подрібнену цибулю і паприку.
М'ясо витягаємо з сковороди. У що залишився в сковороді жиру обсмажуємо цибулю з паприкою. Через 2-3 хвилини, коли цибулю злегка підсмажиться, повертаємо в сковороду м'ясо. Обсмажуємо разом ще 1 хвилину.
Додаємо воду. Тушкуємо на повільному вогні без кришки приблизно 1 час. Вода за цей час википить майже повністю.
Тушковану баранину витягаємо з сковороди. У сковороду додаємо сметану, варимо соус 5 хвилин на середньому вогні.
Проціджуємо соус через сито.
Проціджений рідкий соус виливаємо в сковороду, додаємо баранину і шматочки бекону. Готуємо ще пару хвилин, після чого знімаємо з вогню і подаємо. Смачного!