Рецепт Баранина тушкована в соусі фото

Баранина тушкована в соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачно приготувати баранину - задача не найпростіша. М'ясо виходить то жорстким, то з неприємним запахом. Вирішити проблему допоможе рецепт баранини, тушкованою в соусі - спробуйте, дуже смачна страва.

Опис приготування:

Ніколи не думав, що полюблю баранину. Скільки мене їй ні годували - все вона мені не подобалася. Запах специфічний, та й на смак нічого особливого… Однак рецепт баранини, тушкованою в соусі, повністю змінив мою думку про це м'ясі. Якщо вдало приготувати баранину - вона буде неймовірно смачною. Цей рецепт як раз таки дуже вдалий, т.К. М'ясо виходить ідеально ніжне і соковите, а також позбавляється від специфічного аромату завдяки тривалому гасіння в спеціях. Коротше, відмінний рецепт - рекомендую.

  • Баранина - 700 грам
  • Борошно - 30 грам
  • Сало свиняче - 100 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 1/2 L
  • Крем - 125 мілілітрів
  • Бекон - 50 грам
баранина тушкована в соусі - фото крок 1
Яловичину крупно нарізати (шматки приблизно такого розміру, як на шашлик). У сковороді розтопити сало, в виділився жиру обсмажити шматочки баранини.
баранина тушкована в соусі - фото крок 2
Коли м'ясо покриється невеликий скоринкою, поміняє колір, додаємо в сковороду борошно і швидко перемішуємо. Обсмажуємо ще пару хвилин, після чого знімаємо з вогню. М'ясо має покритися впевненою скоринкою з усіх боків.
баранина тушкована в соусі - фото крок 3
Тим часом в мисочці змішуємо подрібнену цибулю і паприку.
баранина тушкована в соусі - фото крок 4
М'ясо витягаємо з сковороди. У що залишився в сковороді жиру обсмажуємо цибулю з паприкою. Через 2-3 хвилини, коли цибулю злегка підсмажиться, повертаємо в сковороду м'ясо. Обсмажуємо разом ще 1 хвилину.
баранина тушкована в соусі - фото крок 5
Додаємо воду. Тушкуємо на повільному вогні без кришки приблизно 1 час. Вода за цей час википить майже повністю.
баранина тушкована в соусі - фото крок 6
Тушковану баранину витягаємо з сковороди. У сковороду додаємо сметану, варимо соус 5 хвилин на середньому вогні.
баранина тушкована в соусі - фото крок 7
Проціджуємо соус через сито.
баранина тушкована в соусі - фото крок 8
Проціджений рідкий соус виливаємо в сковороду, додаємо баранину і шматочки бекону. Готуємо ще пару хвилин, після чого знімаємо з вогню і подаємо. Смачного!

Схожі рецепти