Баранина на рожні
(покроковий рецепт з фото)
Ми, звичайно, не будемо зажарювати цілого барана над величезним вогнищем, трохи скромніше. Але впевнений, від цього не менш смачно. А так як будемо готувати в духовці, то навіть не доведеться і залишати кухню.
Будемо запікати на рожні цілу баранячу ногу. Спочатку приготуйте маринад і змастіть їм м'ясо. Покладіть його в пакет і відправте в холодильник маринуватися на 10-12 годин. Мариновану ногу одягніть на рожен і встановіть в духовці під гриль. Запор два години, періодично повертаючи і змащуючи сумішшю масла і лимонного соку. Готову баранину подайте на стіл з тушкованими овочами і холодним пивком. Смачного!
- Бараняча нога - 1 штука
- Пучок кінзи - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Коньяк - 100 мілілітрів
Баранячу ногу помийте і просушіть. Приготуйте маринад з нарізаної кінзи, 4 столових ложок оливкової олії, коньяку, солі і перцю. Повапните баранину маринадом.
Покладіть в пакет і відправте в холодильник на 10-12 годин. Потім одягніть м'ясо на рожен.
Встановіть крутив з бараниною в духовці під верхнім грилем. Запікайте 2 годину.
Періодично повертайте м'ясо і змащуйте його сумішшю лимонного соку і пари ложок оливкової олії. Готове м'ясо можна подавати з тушкованими овочами і пивом.