Рецепт Баранина на рожні фото

Баранина на рожні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Ми, звичайно, не будемо зажарювати цілого барана над величезним вогнищем, трохи скромніше. Але впевнений, від цього не менш смачно. А так як будемо готувати в духовці, то навіть не доведеться і залишати кухню.

Будемо запікати на рожні цілу баранячу ногу. Спочатку приготуйте маринад і змастіть їм м'ясо. Покладіть його в пакет і відправте в холодильник маринуватися на 10-12 годин. Мариновану ногу одягніть на рожен і встановіть в духовці під гриль. Запор два години, періодично повертаючи і змащуючи сумішшю масла і лимонного соку. Готову баранину подайте на стіл з тушкованими овочами і холодним пивком. Смачного!

  • Бараняча нога - 1 штука
  • Пучок кінзи - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Коньяк - 100 мілілітрів
баранина на рожні - фото крок 1
Баранячу ногу помийте і просушіть. Приготуйте маринад з нарізаної кінзи, 4 столових ложок оливкової олії, коньяку, солі і перцю. Повапните баранину маринадом.
баранина на рожні - фото крок 2
Покладіть в пакет і відправте в холодильник на 10-12 годин. Потім одягніть м'ясо на рожен.
баранина на рожні - фото крок 3
Встановіть крутив з бараниною в духовці під верхнім грилем. Запікайте 2 годину.
баранина на рожні - фото крок 4
Періодично повертайте м'ясо і змащуйте його сумішшю лимонного соку і пари ложок оливкової олії. Готове м'ясо можна подавати з тушкованими овочами і пивом.

Схожі рецепти