Рецепт Баранина на рожні фото

Баранина на рожні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Ми, звичайно, не будемо зажарювати цілого барана над величезним вогнищем, трохи скромніше. Але впевнений, від цього не менш смачно. А так як будемо готувати в духовці, то навіть не доведеться і залишати кухню.

Опис приготування:

Будемо запікати на рожні цілу баранячу ногу. Спочатку приготуйте маринад і змастіть їм м'ясо. Покладіть його в пакет і відправте в холодильник маринуватися на 10-12 годин. Мариновану ногу одягніть на рожен і встановіть в духовці під гриль. Запор два години, періодично повертаючи і змащуючи сумішшю масла і лимонного соку. Готову баранину подайте на стіл з тушкованими овочами і холодним пивком. Смачного!

  • Бараняча нога - 1 штука
  • Пучок кінзи - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Коньяк - 100 мілілітрів
баранина на рожні - фото крок 1
Баранячу ногу помийте і просушіть. Приготуйте маринад з нарізаної кінзи, 4 столових ложок оливкової олії, коньяку, солі і перцю. Повапните баранину маринадом.
баранина на рожні - фото крок 2
Покладіть в пакет і відправте в холодильник на 10-12 годин. Потім одягніть м'ясо на рожен.
баранина на рожні - фото крок 3
Встановіть крутив з бараниною в духовці під верхнім грилем. Запікайте 2 годину.
баранина на рожні - фото крок 4
Періодично повертайте м'ясо і змащуйте його сумішшю лимонного соку і пари ложок оливкової олії. Готове м'ясо можна подавати з тушкованими овочами і пивом.

Схожі рецепти