Курка в духовці на рожні
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить курку гриль, але, купуючи в магазині, чи впевнені Ви в її свіжості? Краще постараємося приготувати курку в духовці на рожні в домашніх умовах.
Це не так складно, а результат вас дуже порадує. Крім того, ваші гості будуть просто в захваті, адже хто ж не любимо хрустку курку гриль?
- Курка - 1 штука
- Хміль-сунелі - 1, 5 чайних ложки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець - 1 Чайна ложка
Перед тим, як приступити до курки, приготуємо маринад, оскільки без нього я рецепт приготування курки в духовці не уявляю. Для цього в мисці змішайте майонез і гірчицю, до них додайте спеції, сіль і перець, а також видавіть часник і гарненько все перемішайте.
Тушку курки вимити, зрізати зайвий жир і натерти маринадом, а всередину курки вичавити сік половини лимона. Курку поставити в холодильник мінімум на 2 годину.
Після того, як ви вирішили, що курка замаринувалася, нанизуємо її на рожен і поміщаємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Ніжки курки зав'язуємо ниткою. У духовку поміщаємо деко з водою.
Ваша курка буде готова приблизно через годину, зрозумієте ви це, якщо проткнете курку зубочисткою і з м'яса піде білий сік.
Ваша курка буде готова приблизно через годину, зрозумієте ви це, якщо проткнете курку зубочисткою і з м'яса піде білий сік.
Курочку можна подавати до столу як гарячої, так і холодної. Смачного!