Баніца болгарська
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите відкривати нові горизонти в кулінарії, то обов'язково придивіться до цього рецепту. Баніца болгарська - це традиційне блюдо, яке готується практично в кожному будинку.
Баніца болгарська - досить проста, але надзвичайно смачна закуска. Варіацій її приготування існує чимало, проте рекомендую спробувати саме цей рецепт. Якщо він припаде до смаку, тоді цілком можна фантазувати і вносити щось новеньке.
- Тісто філо - 400 грам
- Бринза - 300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Йогурт - 200 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 щіпка
1. Для початку слід приготувати дуже просту начинку. У мисочці збити вилкою яйця. В натуральний йогурт без добавок додати соду, перемішати. Бринзу злегка розім'яти. З'єднати яйця, йогурт і бринзу, як слід перемішати. Солити начинку не рекомендується, але можна додати мелений перець, наприклад. Якщо під рукою не виявилося бринзи, можна взяти сир.
2. Класичний рецепт Баніци болгарської передбачає використання тесту філо. Якщо його знайти не вдалося, можна скористатися листковим тістом. Дно жароміцної форми злегка змастити олією і викласти лист тіста.
3. На тісто викласти трохи начинки, близько 4 столових ложок (в залежності від розміру форми). Розрівняти по всій поверхні.
4. Таким же чином слід вчинити з усією начинкою і всім тестом. Завершальним шаром має йти тісто. Зверху його потрібно трохи змастити рослинним або вершковим маслом, що баніца болгарська в домашніх умовах була із золотистою скоринкою.
5. У попередньо розігріту духовку відправити форму для запікання приблизно на 35-40 хвилин. Коли скоринка стане рум'яною, баницу можна діставати.
6. Відразу після цього слід трохи побризкати водою верх і накрити чистим рушником. Баніца повинна постояти ще близько 15-20 хвилин. Потім її можна нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.