Рецепт Баніца болгарська фото

Баніца болгарська
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Бринза, Тісто філо
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю

Якщо ви любите відкривати нові горизонти в кулінарії, то обов'язково придивіться до цього рецепту. Баніца болгарська - це традиційне блюдо, яке готується практично в кожному будинку.

Баніца болгарська - досить проста, але надзвичайно смачна закуска. Варіацій її приготування існує чимало, проте рекомендую спробувати саме цей рецепт. Якщо він припаде до смаку, тоді цілком можна фантазувати і вносити щось новеньке.

  • Тісто філо - 400 грам
  • Бринза - 300 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Йогурт - 200 грам
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 щіпка
баніца болгарська - фото крок 1
1. Для початку слід приготувати дуже просту начинку. У мисочці збити вилкою яйця. В натуральний йогурт без добавок додати соду, перемішати. Бринзу злегка розім'яти. З'єднати яйця, йогурт і бринзу, як слід перемішати. Солити начинку не рекомендується, але можна додати мелений перець, наприклад. Якщо під рукою не виявилося бринзи, можна взяти сир.
баніца болгарська - фото крок 2
2. Класичний рецепт Баніци болгарської передбачає використання тесту філо. Якщо його знайти не вдалося, можна скористатися листковим тістом. Дно жароміцної форми злегка змастити олією і викласти лист тіста.
баніца болгарська - фото крок 3
3. На тісто викласти трохи начинки, близько 4 столових ложок (в залежності від розміру форми). Розрівняти по всій поверхні.
баніца болгарська - фото крок 4
4. Таким же чином слід вчинити з усією начинкою і всім тестом. Завершальним шаром має йти тісто. Зверху його потрібно трохи змастити рослинним або вершковим маслом, що баніца болгарська в домашніх умовах була із золотистою скоринкою.
баніца болгарська - фото крок 5
5. У попередньо розігріту духовку відправити форму для запікання приблизно на 35-40 хвилин. Коли скоринка стане рум'яною, баницу можна діставати.
баніца болгарська - фото крок 6
6. Відразу після цього слід трохи побризкати водою верх і накрити чистим рушником. Баніца повинна постояти ще близько 15-20 хвилин. Потім її можна нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.

Схожі рецепти