Болгарська баніца
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг - це традиційна випічка з листкового тіста, яку роблять на Великдень, Різдво та інші великі свята в Болгарії. Хоча і в звичайні дні блюдо готують повсюдно. А ось і рецепт!
Повітряна текстура в страві досягається за рахунок легкого тесту філо і великої кількості начинки, представленої сиром бринза. Спосіб створення вельми простий, так що у вас все вийде. А поки запам'ятайте, як приготувати болгарську баницу. Вона буває солодкою з сиром або такий, як в цьому варіанті.
- Тісто філо - 500 грам
- Бринза - 450 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки

Бринзу ретельно розімніть вилкою.

Масло розтопіть зручним способом.

Деко змастіть маслом. Викладіть на нього 2 лист тіста. Потім викладіть трохи бринзи.

Потім повторюйте шари, поки тісто з бринзою не закінчаться.

Тепер виріб розріжте на квадрати, і полийте його олією.

У мисці збийте молоко з яйцями.

Залийте деко отриманою сумішшю. Рівномірно розподіліть її.

Запікайте баницу при 180 градусах в духовці протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!