Рецепт Болгарська баніца фото

Болгарська баніца
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Бринза
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пиріг - це традиційна випічка з листкового тіста, яку роблять на Великдень, Різдво та інші великі свята в Болгарії. Хоча і в звичайні дні блюдо готують повсюдно. А ось і рецепт!

Опис приготування:

Повітряна текстура в страві досягається за рахунок легкого тесту філо і великої кількості начинки, представленої сиром бринза. Спосіб створення вельми простий, так що у вас все вийде. А поки запам'ятайте, як приготувати болгарську баницу. Вона буває солодкою з сиром або такий, як в цьому варіанті.

  • Тісто філо - 500 грам
  • Бринза - 450 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Молоко - 350 мілілітрів
  • Яйце - 4 штуки
болгарська баніца - фото крок 1
Бринзу ретельно розімніть вилкою.
болгарська баніца - фото крок 2
Масло розтопіть зручним способом.
болгарська баніца - фото крок 3
Деко змастіть маслом. Викладіть на нього 2 лист тіста. Потім викладіть трохи бринзи.
болгарська баніца - фото крок 4
Потім повторюйте шари, поки тісто з бринзою не закінчаться.
болгарська баніца - фото крок 5
Тепер виріб розріжте на квадрати, і полийте його олією.
болгарська баніца - фото крок 6
У мисці збийте молоко з яйцями.
болгарська баніца - фото крок 7
Залийте деко отриманою сумішшю. Рівномірно розподіліть її.
болгарська баніца - фото крок 8
Запікайте баницу при 180 градусах в духовці протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти