Болгарська баніца
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг - це традиційна випічка з листкового тіста, яку роблять на Великдень, Різдво та інші великі свята в Болгарії. Хоча і в звичайні дні блюдо готують повсюдно. А ось і рецепт!
Повітряна текстура в страві досягається за рахунок легкого тесту філо і великої кількості начинки, представленої сиром бринза. Спосіб створення вельми простий, так що у вас все вийде. А поки запам'ятайте, як приготувати болгарську баницу. Вона буває солодкою з сиром або такий, як в цьому варіанті.
- Тісто філо - 500 грам
- Бринза - 450 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
![болгарська баніца - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/bolgarskaya_banica-431434.webp)
Бринзу ретельно розімніть вилкою.
![болгарська баніца - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/bolgarskaya_banica-431435.webp)
Масло розтопіть зручним способом.
![болгарська баніца - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/bolgarskaya_banica-431436.webp)
Деко змастіть маслом. Викладіть на нього 2 лист тіста. Потім викладіть трохи бринзи.
![болгарська баніца - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/bolgarskaya_banica-431437.webp)
Потім повторюйте шари, поки тісто з бринзою не закінчаться.
![болгарська баніца - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/bolgarskaya_banica-431438.webp)
Тепер виріб розріжте на квадрати, і полийте його олією.
![болгарська баніца - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/bolgarskaya_banica-431440.webp)
У мисці збийте молоко з яйцями.
![болгарська баніца - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/bolgarskaya_banica-431442.webp)
Залийте деко отриманою сумішшю. Рівномірно розподіліть її.
![болгарська баніца - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/bolgarskaya_banica-431445.webp)
Запікайте баницу при 180 градусах в духовці протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!