Болгарська Мілін
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт перевірений століттями. Болгарська Мілін схожа і на пиріг і на запіканку. Рулети тонкого тіста з начинкою запікаються в сметанному заливанні. Найчастіше, Мілін готують з бринзою і зеленню.
Для тесту можна використовувати цельнозерновую або білу пшеничну муку. Або змішати обидва види борошна і на цій основі замісити тісто. Всього йде близько 400 грам, але додавати борошно необхідно маленькими порціями, щоб тісто вийшло м'яким і еластичним. Green Berry багато: Зелена цибуля, кріп, петрушку, шпинат, кину, кропиву. Якщо бринза дуже солона, беремо трохи бринзи і побільше сиру, якщо помірно солона, поміняйте пропорції, додавши більше бринзи.
- Сир - 400 грам
- Бринза - 150 грам
- Яйця - 6 штук(1 - в тісто, 1 - в начинку, 4 - в заливку)
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Сироватка - 150 мілілітрів
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Крем 20% - 300 мілілітрів
- Чорний перець - 2 щіпки
- Зелень - 3-4 Пучков
Підготуємо інгредієнти.
У миску наливаємо сироватку і вбиваємо яйце, все перемішуємо.
Додаємо 2 склянки борошна і соняшникову олію.
Далі, підсипає по жменьці борошно і замішуємо тісто. Ми залишаємо тісто на 15 хвилин, накривши рушником.
Готуємо начинку. У миску висипаємо сир, бринзу, додаємо яйце і трохи чорного перцю. Все перемішуємо.
Зелень миємо, просушуємо, нарізаємо і додаємо в начинку.
Тісто розділяємо на 4 частини. Одну частину розгортаємо тонко, присипаючи борошном.
На тонке тісто кладемо чверть начинки.
Звертаємо рулетом. Так готовим 4 рулетка.
Форму змащуємо олією і викладаємо в неї рулети. Можна викласти зигзагом, по колу або смужками.
Готуємо заливку. З'єднуємо сметану і 4 яйця. Все збиваємо вінчиком.
Заливку виливаємо на рулети з тіста. Відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
Болгарська Мілін готова. Смачного!