Рецепт Лютениця болгарська фото

Лютениця болгарська
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Овочі, Болгарський перець
Дієтичне харчування
Літні
Заготовки, Консервація

Ви їли коли-небудь справжню болгарську ікру з перців? Так ось, прочитайте як приготувати "лютениця" болгарську. Це супер ніжний, неймовірно смачний соус, який можна зберігати до зими.

Ми в основному звикли їсти кабачкову ікру, або баклажанну. Чому ми ніколи не пробували приготувати її з болгарських перців? Така холдная закуска ідеально доповнить обідню або празднечний стіл. Соус ідеальний в тандемі з тостами або просто хлібом. Подавайте такі бутерброди до сніданку, з чашкою кави або чаю.

  • Болгарський перець - 1 кілограм
  • Баклажан - 1 штука
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
лютениця болгарська - фото крок 1
Перцю розріжте на 4 частини, видаліть насіння.
лютениця болгарська - фото крок 2
На застелений фольгою деко викладіть перці. Випікайте при 200 градусах до подпалин, періодично перевертаючи.
лютениця болгарська - фото крок 3
Перці вийміть з духовки, помістіть в миску і накрийте кришкою або поліетиленовою плівкою. Через хвилин 10-15 ви легко зніміть відокремте м'якоть від шкірки. Баклажан оберніть фольгою і відправте в духовку на 30 хвилин. Потім остудіть і очистіть від шкірки. Дрібно нарубати часник.
лютениця болгарська - фото крок 4
У чашу блендера відправте баклажан, перці, приправи, часник, рослинна олія, оцет і томатну пасту. Подрібніть до однорідності.
лютениця болгарська - фото крок 5
Пасту розкладіть по банках, закрийте щільною кришкою і зберігаєте в холодильнику.

Схожі рецепти