Лютениця болгарська
(покроковий рецепт з фото)
Ви їли коли-небудь справжню болгарську ікру з перців? Так ось, прочитайте як приготувати "лютениця" болгарську. Це супер ніжний, неймовірно смачний соус, який можна зберігати до зими.
Ми в основному звикли їсти кабачкову ікру, або баклажанну. Чому ми ніколи не пробували приготувати її з болгарських перців? Така холдная закуска ідеально доповнить обідню або празднечний стіл. Соус ідеальний в тандемі з тостами або просто хлібом. Подавайте такі бутерброди до сніданку, з чашкою кави або чаю.
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Баклажан - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
Перцю розріжте на 4 частини, видаліть насіння.
На застелений фольгою деко викладіть перці. Випікайте при 200 градусах до подпалин, періодично перевертаючи.
Перці вийміть з духовки, помістіть в миску і накрийте кришкою або поліетиленовою плівкою. Через хвилин 10-15 ви легко зніміть відокремте м'якоть від шкірки. Баклажан оберніть фольгою і відправте в духовку на 30 хвилин. Потім остудіть і очистіть від шкірки. Дрібно нарубати часник.
У чашу блендера відправте баклажан, перці, приправи, часник, рослинна олія, оцет і томатну пасту. Подрібніть до однорідності.
Пасту розкладіть по банках, закрийте щільною кришкою і зберігаєте в холодильнику.