Баніца з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне болгарське блюдо, злегка спрощене приготування. Баніца з лаваша - прекрасний варіант легкої закуски, яку із задоволенням їдять і дорослі, та діти.
Рецепт приготування Баніци з лаваша досить простий, а результат дійсно фантастичний. Приготувати баницу можна всього за півгодини, що не може не радувати зайнятих господинь.
- Лаваш - 3 штуки
- Сир - 200 грам
- Крем - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Кефір - 100 мілілітрів
- Спеції - 1 щіпка
- Сир - 100 грам
- Зелень - 10 грам
1. За допомогою покрокових фотографій і докладних інструкцій ви дізнаєтеся як приготувати баницу з лаваша. Для початку необхідно змастити невеликим шматочком вершкового масла форму для запікання.
2. Викласти лаваш і залишити досить довгі краї, щоб можна було загорнути їх потім. Залишки акуратно зрізати і відкласти.
3. Тепер можна приступати до приготування начинки. У мисочку вбити яйця і додати сир.
4. Ретельно перемішати і додати сметану.
5. Продовжуючи збивати масу до однорідної консистенції, додати кефір (можна замінити молоком або домашнім йогуртом).
6. Трохи поперчити, посолити за смаком, додати улюблені сухі трави.
7. Сир натерти на тертці. Залишити пару жмень, а решті додати в начинку.
8. Свіжу зелень вимити, просушити і дрібно нарізати. Додавати можна будь-яку зелень - цибуля, петрушку, Kinzu, базилік і т.Д. Надіслати зелень до начинки і ретельно перемішати.
9. З одного лаваша потрібно вирізати кружок за розміром форми.
10. Весь залишився лаваш потрібно порізати або порвати руками на невеликі шматочки абсолютно довільної форми.
11. Тепер шматочки лаваша потрібно вмочати в начинці. Щоб баніца з лаваша в домашніх умовах була більш соковита, можна відразу викласти все шматочки в начинку.
12. Викласти шматочки лаваша в форму, намагаючись формувати рівні шари.
13. Коли форма повністю заповнена, викласти зверху тоненькі шматочки вершкового масла і накрити вирізаним шматочком лаваша. Краєчки загорнути всередину форми. Зверху викласти ще трохи вершкового масла і відправити в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин. Потім присипати зверху сиром і відправити назад на 5-7 хвилин.