Рецепт Баніца з лаваша фото

Баніца з лаваша
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Традиційне болгарське блюдо, злегка спрощене приготування. Баніца з лаваша - прекрасний варіант легкої закуски, яку із задоволенням їдять і дорослі, та діти.

Опис приготування:

Рецепт приготування Баніци з лаваша досить простий, а результат дійсно фантастичний. Приготувати баницу можна всього за півгодини, що не може не радувати зайнятих господинь.

  • Лаваш - 3 штуки
  • Сир - 200 грам
  • Крем - 100 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Кефір - 100 мілілітрів
  • Спеції - 1 щіпка
  • Сир - 100 грам
  • Зелень - 10 грам
баніца з лаваша - фото крок 1
1. За допомогою покрокових фотографій і докладних інструкцій ви дізнаєтеся як приготувати баницу з лаваша. Для початку необхідно змастити невеликим шматочком вершкового масла форму для запікання.
баніца з лаваша - фото крок 2
2. Викласти лаваш і залишити досить довгі краї, щоб можна було загорнути їх потім. Залишки акуратно зрізати і відкласти.
баніца з лаваша - фото крок 3
3. Тепер можна приступати до приготування начинки. У мисочку вбити яйця і додати сир.
баніца з лаваша - фото крок 4
4. Ретельно перемішати і додати сметану.
баніца з лаваша - фото крок 5
5. Продовжуючи збивати масу до однорідної консистенції, додати кефір (можна замінити молоком або домашнім йогуртом).
баніца з лаваша - фото крок 6
6. Трохи поперчити, посолити за смаком, додати улюблені сухі трави.
баніца з лаваша - фото крок 7
7. Сир натерти на тертці. Залишити пару жмень, а решті додати в начинку.
баніца з лаваша - фото крок 8
8. Свіжу зелень вимити, просушити і дрібно нарізати. Додавати можна будь-яку зелень - цибуля, петрушку, Kinzu, базилік і т.Д. Надіслати зелень до начинки і ретельно перемішати.
баніца з лаваша - фото крок 9
9. З одного лаваша потрібно вирізати кружок за розміром форми.
баніца з лаваша - фото крок 10
10. Весь залишився лаваш потрібно порізати або порвати руками на невеликі шматочки абсолютно довільної форми.
баніца з лаваша - фото крок 11
11. Тепер шматочки лаваша потрібно вмочати в начинці. Щоб баніца з лаваша в домашніх умовах була більш соковита, можна відразу викласти все шматочки в начинку.
баніца з лаваша - фото крок 12
12. Викласти шматочки лаваша в форму, намагаючись формувати рівні шари.
баніца з лаваша - фото крок 13
13. Коли форма повністю заповнена, викласти зверху тоненькі шматочки вершкового масла і накрити вирізаним шматочком лаваша. Краєчки загорнути всередину форми. Зверху викласти ще трохи вершкового масла і відправити в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин. Потім присипати зверху сиром і відправити назад на 5-7 хвилин.

Схожі рецепти