Баніца з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно апетитна баніца з сиром - краще блюдо для сніданку. Готується воно швидко, адже замість тесту використовується вже готовий лаваш, який можна або купити в магазині або спекти заздалегідь.
Випічка з сиром виходить смачною і корисною, її із задоволенням їдять навіть діти, особливо якщо ви зробите баницу солодкої, хоча для дорослих можна додати до сиру в начинку трохи солі, подрібнену зелень кропу або петрушки. Подавати блюдо можна як в гарячому, так і в холодному вигляді - воно однаково смачне!
- Лаваш - 2 штуки
- Куряче яйце - 2 штуки (велике)
- Сир - 300 грам
- Крем - 120 мілілітрів
- Цукор - 60 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Вершкове масло - 30 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Викладіть в глибоку миску сир будь-якої жирності, розімніть його, щоб не залишилися великі шматочки. Викладіть сметану будь жирності, залишаючи близько 3-4 ст.Л. Для заливки. Додайте цукор, залишаючи 1 ст.Л. Для заливки. Всипте сіль, вбийте курячі яйця. Ретельно перемішайте всю начинку, щоб вона стала практично однорідної.
Розгорніть на робочій поверхні лист лаваша, вилийте половину начинки на нього, розрівняйте і скрутіть рулетом по довгій стороні. Таким же чином скрутіть з начинкою і другий лист лаваша.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом, викладіть в неї рулети з лаваша у вигляді равлика. Перемішайте залишилася сметану з цукром і залийте зверху. Розігрійте духовку до 200 градусів і помістіть в неї форму на 25 хвилин. Випікайте до рум'яності.
Готову страву вийміть з духовки і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Потім наріжте на порційні шматочки і подайте до столу теплим з гарячими напоями: чаєм або кавою. Зріз у Баніци з сиром дуже візерунковий, апетитний - так і манить спробувати!