Рецепт Баніца з м'ясом фото

Баніца з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Тісто, Тісто філо
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Випічка, Пироги

Якщо ви коли-небудь бували в Болгарії, то, напевно, знати, наскільки смачний цей чудовий пиріг. Ну а якщо ви ще не пробували це приголомшливе блюдо, тоді пропоную приготувати його сьогодні.

Серед усіх традиційних болгарських страв, мені особливо подобається ось це, тому що смак у такого пирога просто приголомшливий, словами і не описати. Взагалі, є кілька варіантів приготування Баніци, найпоширеніший - це з сиром, але зустрічаються так само і варіації з гарбузом, сиром і зеленню. Ну а я пропоную вам досить цікавий рецепт приготування Баніци з м'ясом, до якого ми, втім, додамо і ще дещо. Приготувати такий пиріг не так вже й складно, особливо якщо використовувати вже готове тісто, воно, звичайно, продається не скрізь, але знайти його можна. Ну а далі все простіше простого, ви без особливих зусиль впораєтеся з усім, адже зробити баницу з м'ясом в домашніх умовах можна швидко і легко.

  • Тісто "філо" - 400 грам
  • Печериці - 500 грам
  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Листя шпинату - 400-500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Олія соняшникова - 100 мілілітрів
  • Спеції - - За смаком (перець чорний мелений, червоний перець мелений, чебрець, чебрець, порошок Мадрасского каррі)
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
баніца з м'ясом - фото крок 1
Для початку гарненько промиваємо гриби і нарізаємо їх досить дрібно.
баніца з м'ясом - фото крок 2
Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками. У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, опускаємо в неї дрібно нарізаний шпинат буквально на пару хвилин.
баніца з м'ясом - фото крок 3
Потім відкидаємо його на друшляк.
баніца з м'ясом - фото крок 4
У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії і ставимо на середній вогонь. Викладаємо на сковороду цибулю, обсмажуємо 1-2 хвилини, додаємо гриби і смажимо все, поки з овочів не випаруватися зайва волога. Потім можна посолити і додати спеції: чебрець, чорний перець, чебрець, каррі.
баніца з м'ясом - фото крок 5
Далі викладаємо фарш, обсмажуємо пару хвилин і потім відправляємо на сковороду шпинат.
баніца з м'ясом - фото крок 6
Коли все буде майже готово, додаємо пару ложок червоного перцю і швиденько перемішуємо, щоб він не пригоріла.
баніца з м'ясом - фото крок 7
Знімаємо все з вогні і даємо трохи стить.
баніца з м'ясом - фото крок 8
Тепер нам необхідно акуратно дістати з упаковки з тестом одну платівку. Викладаємо її на стіл, покритий поліетиленовою плівкою, і на один край викладаємо приблизно три столові ложки приготованої начинки.
баніца з м'ясом - фото крок 9
Загортаємо тісто трубочкою. Те ж саме робимо з іншим тестом.
баніца з м'ясом - фото крок 10
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї скручене тісто по спіралі, щоб воно закривало все дно форми.
баніца з м'ясом - фото крок 11
Далі нам необхідно приготувати заливку, щоб тісто не згоріло. Для цього ми розбиваємо в миску яйце, додаємо півсклянки води і 20-30 мл рослинного масла, перемішуємо все. Приготовленої сумішшю заливаємо нашу баницу.
баніца з м'ясом - фото крок 12
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо баницу приблизно 20-25 хвилин. Після закінчення часу виймаємо форму з духовки і накриваємо рушником, залишаємо на час охолонути. Ну а потім нарізаємо баницу на шматочки і насолоджуватися її приголомшливим смаком. Смачного!

Схожі рецепти