Баклажани з перцем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів заготовки баклажанів чимало і кожен з них гарний по-своєму. Сьогодні у мене для вас дуже простий варіант подібної консервації. Закуска виходить в міру гострої, ароматної і смачної.
Для того, щоб ваша заготівля виглядала апетитно і яскраво, беріть перці різного кольору. Якщо хочете отримати більш гостру закуску, додайте в неї пекучий перець. Відкрийте взимку таку баночку до гарячого картоплі, м'яса або риби. Ніжні гуртки баклажана в гострому, ароматному перцевому соусі. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 банки по 500 мл.
- Баклажан - 1, 5 кілограма
- Перець болгарський - 5-6 штук
- Часник - 5-6 зубчиків
- Помідор - 3 штуки
- Соняшникова олія - 200 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Баклажани помийте і наріжте кружальцями завтовшки 8-10 мм.
У сковороду налийте олію, нагрійте його і викладіть нарізані баклажани.
Обсмажте з обох сторін до легкої золотистої скоринки.
Перець помийте, очистіть і наріжте. Також очистіть часник.
Пропустіть через м'ясорубку перець і часник.
Також пропустіть через м'ясорубку помідори.
Всипте сіль.
Додайте цукор.
Налийте оцет.
Перемішайте. Обов'язково спробуйте, і якщо вам не вистачає солі або цукру, додайте.
Банки простерилизуйте. Викладіть в банку шар смажених баклажанів.
На баклажани - дві столові ложки суміші перців, часнику, помідор, солі, цукру і оцту.
Таким чином викладайте шари до верху банки.
Банки накрийте стерилізованими кришками. Потім поставте в каструлю, дно якої ви застелили серветкою і налийте воду так, щоб вона доходила до плічок банок. Стерилізують банки 15-20 хвилин.
Після банки закатати кришками, переверніть верх дном і закутайте ковдрою. Тримайте в ковдрі добу до повного охолодження.