Рецепт Баклажани з перцем на зиму фото

Баклажани з перцем на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан
Пісні страви
Літні
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецептів заготовки баклажанів чимало і кожен з них гарний по-своєму. Сьогодні у мене для вас дуже простий варіант подібної консервації. Закуска виходить в міру гострої, ароматної і смачної.

Опис приготування:

Для того, щоб ваша заготівля виглядала апетитно і яскраво, беріть перці різного кольору. Якщо хочете отримати більш гостру закуску, додайте в неї пекучий перець. Відкрийте взимку таку баночку до гарячого картоплі, м'яса або риби. Ніжні гуртки баклажана в гострому, ароматному перцевому соусі. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 банки по 500 мл.

  • Баклажан - 1, 5 кілограма
  • Перець болгарський - 5-6 штук
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Помідор - 3 штуки
  • Соняшникова олія - 200 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
баклажани з перцем на зиму - фото крок 1
Баклажани помийте і наріжте кружальцями завтовшки 8-10 мм.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 2
У сковороду налийте олію, нагрійте його і викладіть нарізані баклажани.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 3
Обсмажте з обох сторін до легкої золотистої скоринки.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 4
Перець помийте, очистіть і наріжте. Також очистіть часник.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 5
Пропустіть через м'ясорубку перець і часник.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 6
Також пропустіть через м'ясорубку помідори.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 7
Всипте сіль.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 8
Додайте цукор.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 9
Налийте оцет.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 10
Перемішайте. Обов'язково спробуйте, і якщо вам не вистачає солі або цукру, додайте.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 11
Банки простерилизуйте. Викладіть в банку шар смажених баклажанів.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 12
На баклажани - дві столові ложки суміші перців, часнику, помідор, солі, цукру і оцту.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 13
Таким чином викладайте шари до верху банки.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 14
Банки накрийте стерилізованими кришками. Потім поставте в каструлю, дно якої ви застелили серветкою і налийте воду так, щоб вона доходила до плічок банок. Стерилізують банки 15-20 хвилин.
баклажани з перцем на зиму - фото крок 15
Після банки закатати кришками, переверніть верх дном і закутайте ковдрою. Тримайте в ковдрі добу до повного охолодження.

Схожі рецепти