Баклажани шматочками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться своїм улюбленим рецепт консервації баклажанів. Завдяки нарізці шматочками, баклажани варяться швидко і щільно укладаються в банки, що дозволяє заощадити час і тару. Дивіться!
Не всі люблять часник в консервації, тому я не включала його в склад, але для себе зубочек поклала. Закочені таким способом баклажани (великими шматочками) вже є закускою або салатом, що не вимагає додаткових маніпуляцій. Просто відкрийте баночку і насолоджуйтеся! Удачі вам!
- Баклажан - 600 грам
- Масло rafinirovannoe - 60 мілілітрів
- Вода - 1 літр
- Оцет столовий 9% - 60 мілілітрів
- Сіль - 40 грам
Вимийте баклажани, приготуйте для маринаду воду, оцет, сіль. Приступимо!
У баклажанів зріжте хвостики, поріжте овочі великими шматочками.
Воду доведіть до кипіння, додайте в неї сіль і оцет. Всипте баклажани, проваріть їх з моменту закипання 5 хвилин.
На сковороді прогрійте масло рафінована. Баклажани відкиньте на пару хвилин на друшляк. Коли стече вода, кидайте овочі в гарячу олію і смажте 3 хвилини, пару раз перевернув кусочки.
Підготуйте стерильну баночку і кришку. Складіть гарячі баклажани, щільно утрамбовуючи, залийте маслом. За бажанням можна додати пару зубчиків часнику, але це не обов'язково, багато хто не люблять запах часнику. Засукайте баночку, переверніть її догори дном до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.