Рецепт Кабачки шматочками на зиму фото

Кабачки шматочками на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Пісні страви
На обід
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Простий рецепт кабачків шматочками на зиму допоможе вам зробити смачну закуску на всі випадки життя. Рекомендую записати його і поділитися з рідними і знайомими!

Опис приготування:

Розмір шматочків кабачка залежить від банки. Цього разу мені зручніше здалося його кільцями порізати. Але і квадратиками теж можна: це вже кому як більше подобається. До речі, для приготування кабачків шматочками на зиму раджу використовувати яблучний оцет (9 %). Кількість цукру залежить від ваших особистих переваг.

  • Кабачок - 3-4 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Оцет - 2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Зерна гірчиці - 1 Ст. Ложка
  • Куркума - 0, 25 чайних ложки
  • Насіння кропу - 0, 5 чайних ложки
  • Насіння селери - 0, 5 чайних ложки
кабачки шматочками на зиму - фото крок 1
Кабачки миємо й ріжемо кільцями.
кабачки шматочками на зиму - фото крок 2
Цибуля можна натерти на спеціальній різанні - тонкими кільцями. У мисці змішуємо лук і кабачок.
кабачки шматочками на зиму - фото крок 3
Можна на цьому етапі посолити, додати кубики льоду і відставити настоюватися. А поки будемо робити маринад.
кабачки шматочками на зиму - фото крок 4
Змішуємо оцет зі спеціями, ставимо на вогонь. Кипіти він не повинен, нехай просто нагріється як слід.
кабачки шматочками на зиму - фото крок 5
Кабачок і цибулю відкидаємо на друшляк, даємо стекти всій воді.
кабачки шматочками на зиму - фото крок 6
Викладаємо в стерилізовані банки.
кабачки шматочками на зиму - фото крок 7
Заливаємо остиглим маринадом. Закриваємо.
Як зовсім охолоне, можна зберігати в погребі чи в холодильнику.
кабачки шматочками на зиму - фото крок 8
Готові кабачки шматочками на зиму можна їсти вже через добу. Смачного!

Схожі рецепти