Кабачки шматочками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт кабачків шматочками на зиму допоможе вам зробити смачну закуску на всі випадки життя. Рекомендую записати його і поділитися з рідними і знайомими!
Розмір шматочків кабачка залежить від банки. Цього разу мені зручніше здалося його кільцями порізати. Але і квадратиками теж можна: це вже кому як більше подобається. До речі, для приготування кабачків шматочками на зиму раджу використовувати яблучний оцет (9 %). Кількість цукру залежить від ваших особистих переваг.
- Кабачок - 3-4 штук
- Цибуля - 1 штука
- Оцет - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Зерна гірчиці - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 0, 25 чайних ложки
- Насіння кропу - 0, 5 чайних ложки
- Насіння селери - 0, 5 чайних ложки
Кабачки миємо й ріжемо кільцями.
Цибуля можна натерти на спеціальній різанні - тонкими кільцями. У мисці змішуємо лук і кабачок.
Можна на цьому етапі посолити, додати кубики льоду і відставити настоюватися. А поки будемо робити маринад.
Змішуємо оцет зі спеціями, ставимо на вогонь. Кипіти він не повинен, нехай просто нагріється як слід.
Кабачок і цибулю відкидаємо на друшляк, даємо стекти всій воді.
Викладаємо в стерилізовані банки.
Заливаємо остиглим маринадом. Закриваємо.
Як зовсім охолоне, можна зберігати в погребі чи в холодильнику.
Як зовсім охолоне, можна зберігати в погребі чи в холодильнику.
Готові кабачки шматочками на зиму можна їсти вже через добу. Смачного!