Рецепт Кабачкова ікра шматочками на зиму фото

Кабачкова ікра шматочками на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки, Консервація

Кабачок - дуже корисний овоч для організму. Він не втрачає своїх корисних властивостей навіть при обсмажуванні, гасінні та консервації, пропонуємо рецепт, як приготувати кабачкову ікру шматочками на зиму.

Один з найпростіших способів приготування овочевої закуски на зиму - це зробити кабачкову ікру, яку можна з'їсти відразу або закатати в банки на зиму. Для цього рецепта ікру НЕ подрібнюють в кашку, а готують шматочками з іншими овочами. Завдяки такому способу її можна використовувати як гарнір до м'яса, рибі або як салат.

  • Кабачки - 1, 5 кілограма
  • Морквина - 400 грам
  • Соняшникова олія - 75 мілілітрів
  • Цибуля - 100 грам
  • Помідор - 300 грам
  • Петрушка, кріп - За смаком
  • Цукор - 1-2 чайних ложок
  • Оцет - 30 мілілітрів
  • Сіль і перець - За смаком
кабачкова ікра шматочками на зиму - фото крок 1
1. Кабачки миємо, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками. Цибулину чистимо і нарізаємо дрібно. На вогонь ставимо сковороду, наливаємо соняшникову олію і відправляємо цибулю обсмажувати до прозорості.
кабачкова ікра шматочками на зиму - фото крок 2
2. Моркву чистимо і моєму, нарізаємо невеликим кубиком і відправляємо на сковороду до цибулі, обсмажуємо до м'якості.
кабачкова ікра шматочками на зиму - фото крок 3
3. Через 5 хвилин після моркви кидаємо нарізані кабачки, tusim 15 хвилин, весь час помішувати. Кабачки повинні бути м'якими.
кабачкова ікра шматочками на зиму - фото крок 4
4. Помідори миємо, робимо хрестоподібні надрізи і обдаємо окропом, витримуємо 1-2 хвилини і знімаємо шкірку, нарізаємо його невеликими шматочками і додаємо на сковороду до інших овочів.
кабачкова ікра шматочками на зиму - фото крок 5
5. Миємо й нарізаємо зелень, кладемо в сковороду, додаємо цукор (можна трохи менше), оцет, сіль і перець, підливаємо соняшникової олії. Банки стерилізуємо і гарячої розподіляємо по ним ікру, закочує і відправляємо під ковдру до повного охолодження, після чого переносимо до комори для зберігання.

Схожі рецепти