Кабачкова ікра шматочками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кабачок - дуже корисний овоч для організму. Він не втрачає своїх корисних властивостей навіть при обсмажуванні, гасінні та консервації, пропонуємо рецепт, як приготувати кабачкову ікру шматочками на зиму.
Один з найпростіших способів приготування овочевої закуски на зиму - це зробити кабачкову ікру, яку можна з'їсти відразу або закатати в банки на зиму. Для цього рецепта ікру НЕ подрібнюють в кашку, а готують шматочками з іншими овочами. Завдяки такому способу її можна використовувати як гарнір до м'яса, рибі або як салат.
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Морквина - 400 грам
- Соняшникова олія - 75 мілілітрів
- Цибуля - 100 грам
- Помідор - 300 грам
- Петрушка, кріп - За смаком
- Цукор - 1-2 чайних ложок
- Оцет - 30 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
1. Кабачки миємо, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками. Цибулину чистимо і нарізаємо дрібно. На вогонь ставимо сковороду, наливаємо соняшникову олію і відправляємо цибулю обсмажувати до прозорості.
2. Моркву чистимо і моєму, нарізаємо невеликим кубиком і відправляємо на сковороду до цибулі, обсмажуємо до м'якості.
3. Через 5 хвилин після моркви кидаємо нарізані кабачки, tusim 15 хвилин, весь час помішувати. Кабачки повинні бути м'якими.
4. Помідори миємо, робимо хрестоподібні надрізи і обдаємо окропом, витримуємо 1-2 хвилини і знімаємо шкірку, нарізаємо його невеликими шматочками і додаємо на сковороду до інших овочів.
5. Миємо й нарізаємо зелень, кладемо в сковороду, додаємо цукор (можна трохи менше), оцет, сіль і перець, підливаємо соняшникової олії. Банки стерилізуємо і гарячої розподіляємо по ним ікру, закочує і відправляємо під ковдру до повного охолодження, після чого переносимо до комори для зберігання.