Рецепт Баклажани з окремо обсмаженими овочами фото

Баклажани з окремо обсмаженими овочами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Баклажани з окремо обсмаженими овочами - просте літнє блюдо зі свіжих і смачних овочів. Відмінний спосіб приготування баклажанів.

Опис приготування:

Баклажани - овоч дуже смачний, але дуже шкідливий. Особливо він шкідливий, якщо готувати його з іншими овочами - тоді баклажани розвалюються, перетворюються в ікру і втрачають усілякий смак. В даному випадку ми приготуємо баклажани з окремо обсмаженими овочами - завдяки цьому і баклажани свій смак збережуть, та інші овочі цей смак чудово доповнять. Як на мене, одне з найбільш простих, але смачних страв з баклажанів.

  • Баклажан - 3 штуки
  • Перці болгарські - 3 штуки
  • Цибулина - 3 штуки
  • Часник (головка) - 1 штука
  • Помідори - 3-4 штук
  • Зелень - - За смаком
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Сало - 100 грам
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 1
Баклажани миємо, нарізаємо п'ятачка середньої товщини, гарненько посипаємо сіллю і відставляємо - нехай виділяють сік.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 2
Тим часом візьмемо головку часнику, чистий, половину зубчиків дрібно нарізаємо, половину залишимо цілими.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 3
Цибулину чистимо і крупно нарізаємо.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 4
Перець очищаємо від насіння і мембран, а потім теж нарізаємо довільними великими шматочками.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 5
Помідори очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Баклажани на той час вже повинні були дати сік, тому їх треба відкинути на друшляк і добре промити проточною водою.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 6
В казані розігріваємо олію, кидаємо туди кілька шматочків сала і цілі зубчики часнику. Обсмажуємо до такого стану, коли сало перетвориться в шкварки, а часник стане золотистим, після чого шумівкою дістаємо з казана сало і часник, ароматизоване масло залишаємо.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 7
У ароматизированном маслі невеликими партіями обсмажуємо баклажани - на середньому вогні, до золотистого кольору з обох сторін.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 8
Беремо відповідний посуд, скроплюємо її маслом, на дно викладаємо обсмажені баклажани, посипаємо перцем (солити не можна! ), зеленню і рубаним часником.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 9
У маслі, що залишилося буквально 1 хвилину обсмажуємо цибулю. Злегка розм'якшений лук додаємо до баклажанів, рівномірно розподіляємо по всій посуді.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 10
Аналогічно робимо з перцем - швидко обсмажуємо і викладаємо в посуд.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 11
Нарешті, в невеликій кількості залишився в казані масла тушкуємо помідори з невеликою кількістю подрібненого часнику. tusim 4-5 хвилин до загустіння, потім знімаємо з вогню.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 12
Соус вирівнюємо на сіль і перець, заливаємо їм наші овочі в посуді. Тепер можна просто дати овочам постояти під фольгою хвилин 10, а можна поставити в духовку на невеликий (близько 120 градусів) температурі і підігріти не більше 5 хвилин.
баклажани з окремо обсмаженими овочами - фото крок 13
Дуже смачне овочеве блюдо готове. Подавати теплим. Смачного!

Схожі рецепти