Баклажани з окремо обсмаженими овочами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.
Баклажани з окремо обсмаженими овочами - просте літнє блюдо зі свіжих і смачних овочів. Відмінний спосіб приготування баклажанів.
Опис приготування:
Баклажани - овоч дуже смачний, але дуже шкідливий. Особливо він шкідливий, якщо готувати його з іншими овочами - тоді баклажани розвалюються, перетворюються в ікру і втрачають усілякий смак. В даному випадку ми приготуємо баклажани з окремо обсмаженими овочами - завдяки цьому і баклажани свій смак збережуть, та інші овочі цей смак чудово доповнять. Як на мене, одне з найбільш простих, але смачних страв з баклажанів.
- Баклажан - 3 штуки
- Перці болгарські - 3 штуки
- Цибулина - 3 штуки
- Часник (головка) - 1 штука
- Помідори - 3-4 штук
- Зелень - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
- Сало - 100 грам
Баклажани миємо, нарізаємо п'ятачка середньої товщини, гарненько посипаємо сіллю і відставляємо - нехай виділяють сік.
Тим часом візьмемо головку часнику, чистий, половину зубчиків дрібно нарізаємо, половину залишимо цілими.
Цибулину чистимо і крупно нарізаємо.
Перець очищаємо від насіння і мембран, а потім теж нарізаємо довільними великими шматочками.
Помідори очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Баклажани на той час вже повинні були дати сік, тому їх треба відкинути на друшляк і добре промити проточною водою.
В казані розігріваємо олію, кидаємо туди кілька шматочків сала і цілі зубчики часнику. Обсмажуємо до такого стану, коли сало перетвориться в шкварки, а часник стане золотистим, після чого шумівкою дістаємо з казана сало і часник, ароматизоване масло залишаємо.
У ароматизированном маслі невеликими партіями обсмажуємо баклажани - на середньому вогні, до золотистого кольору з обох сторін.
Беремо відповідний посуд, скроплюємо її маслом, на дно викладаємо обсмажені баклажани, посипаємо перцем (солити не можна! ), зеленню і рубаним часником.
У маслі, що залишилося буквально 1 хвилину обсмажуємо цибулю. Злегка розм'якшений лук додаємо до баклажанів, рівномірно розподіляємо по всій посуді.
Аналогічно робимо з перцем - швидко обсмажуємо і викладаємо в посуд.
Нарешті, в невеликій кількості залишився в казані масла тушкуємо помідори з невеликою кількістю подрібненого часнику. tusim 4-5 хвилин до загустіння, потім знімаємо з вогню.
Соус вирівнюємо на сіль і перець, заливаємо їм наші овочі в посуді. Тепер можна просто дати овочам постояти під фольгою хвилин 10, а можна поставити в духовку на невеликий (близько 120 градусів) температурі і підігріти не більше 5 хвилин.
Дуже смачне овочеве блюдо готове. Подавати теплим. Смачного!