Баклажани з м'ясом в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани з м'ясом в клярі - чудовий рецепт китайського блюда. Тут і овочі, і м'ясо, і кляр - повноцінний обід в одній тарілці. Дуже люблю готувати такі баклажани і хочу поділитися рецептом.
Щоб баклажан не втратила своїх корисних властивостей - намагайтеся не пережарити його. Досить, щоб кляр придбав жовто-золотистий колір, і можна виймати. Смачного!
- Баклажан - 1 штука
- М'ясний фарш - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1-2 зубчиків
- Імбир - За смаком
- Спеції - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Баклажан порізати на круглі шматочки товщиною близько 1 см. Чи не очищайте шкіру.
Крохмаль, яйце, 2 столових ложки води змішайте в мисці. Повинен вийти кляр консистенції густої сметани.
Фарсі сіль, наповніть їм баклажани як показано на фото. З 1 шматочок має піти 1-2 чайних ложки фаршу.
Фаршировані баклажани обваляйте в клярі. Смажте в киплячій олії на сильно розігрітій сковороді.
Тепер приготуємо соус. Змішайте столову ложку крохмалю, півсклянки води, соєвий соус, дрібно порубаний часник і імбир, потертий на тертці. Соус розігрійте в сковороді і опустіть в нього обсмажені баклажани. Протушкувати 2-3 хвилини.