Баклажани в аерогрилі
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить не тільки смачні, але і корисні страви, хочу розповісти, як приготувати баклажани в аерогрилі. Соковиті, апетитні, пікантні - чудовий варіант для тих, хто стежить за фігурою.
Якщо вирішили приготувати баклажани в аерогрилі, то можна відразу нарізати їх кружальцями і запекти. Але я пропоную зробити більш корисне блюдо, яке стане чудовою закускою і навіть легким обідом або вечерею. Що стосується спецій, в зиру - це лише один з можливих варіантів. Ви можете взяти абсолютно будь-які спеції, які вам до смаку.
- Баклажан - 2 штуки
- Спеції - За смаком
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок (або натуральний йогурт)
1. Вимийте баклажани, обсушити їх паперовою серветкою. Озброївшись виделкою, зробіть проколи по всій поверхні овочів. Викладіть на решітку і запікайте хвилин 35-45 до м'якості.
2. Трохи остудіть, акуратно розріжте шкірку і витягніть м'якоть. Гострим ножем наріжте невеликими кубиками і викладіть в глибоку миску.
3. Один з варіантів заправки - це натуральний йогурт. Додайте 1-2 ложки разом з улюбленими спеціями, акуратно все перемішайте.
4. Якщо ви використовуєте оливкова олія, то рекомендую його прогріти трохи на сковороді разом зі спеціями. В даному випадку це зіра.
5. Після вилийте цю суміш в баклажани і акуратно перемішайте. Відмінне блюдо для дорослих і дітей, корисно і смачно! Обов'язково спробуйте повторити його будинку.